igor_kolakovic_rep_odbojka_zabrinut

Kolaković zadovoljan igrom podlmađene reprezentacije

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da je zadovoljan otporom, koji je podmlađeni sastav pružio selekciji Rusije.

-U većini meča uspeli smo da odigramo neke elemente kako treba, iako rezultat to ne pokažuje. Ovo su ipak mladi momci, prvi put igraju protiv svetskih vedeta i zadovoljan sam njihovom igrom. Imahe prilike da u narednim mečevima pokažu talenat, ali ne možemo očekivati da pobeđuju – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Odbojkaši Srbije osvojili titulu prvaka Evrope

Srpski odbojkaši izgubili su jutros od Rusije sa 3:0 (25:16, 25:16, 25:15) u 6. kolu Svetskog kupa u Japanu.

-Ovo je bila prilika da mlađi igrači steknu iskustvo direktno protiv velikih reprezentacija i sa te strane utakmica mi se dopala. Rusija je igrala perfektno, imali su tri servis greške i prosto nam nisu dali šansu da ih iznenadimo – rekao je Kolaković.

Selektor Srbije dodao je da je naš tim na turniru propustio šansu da se plasira na Olimpijske igre i da pored slabe igre, mora da razmišlja o igračima koji će dres Srbije nositi u budućnosti.

Povezana vest:  „MEMORIJAL ŽARKO PETROVIĆ“, U Novom Sadu gostuju Aris, Bled i Budvanska Rivijera

Mladi tehničar Mihajlo Mitić rekao je da se nada da će njegovi saigrači imati još prilike da igraju u Japanu.

-Ruski odbojkaši odigrali su odlično. Imali su samo tri servis greške, jednu u napadu i pobedili bi bilo koju ekipu. Mislim da ova mlada postava može ozbiljno da pripreti Italiji i u narednim mečevima protiv SAD, Kine i Egipta – rekao je Mitić.

Povezana vest:  Vojvodina dobila majstoricu u Kragujevcu za finale plej-ofa

Srednji Bloker Milan Rašić rekao je da je igranje protiv jakih protivnika značajno iskustvo za mlade odbojkaše.

-Dali smo sve od sebe, ali nismo mogli protiv moćne Rusije. Skoro da nisu grešili i nismo mogli da odgovorimo na njihov ritam – zaključio je Rašić.

Naredni rival srpskim odbojkašima biće reprezentacija Italije sa kojom se sastaju sutra od 10,20 h po našem vremenu.