kuba_srbijaPRIPREME ZA XXI SVETSKU LIGU 2010.

Kubancima dva seta na razliku

 

Muška seniorska reprezentacije Srbije poražena je u trećem prijateljskom meču protiv Kube u okviru priprema za XXI Svetsku ligu 2010. U meču odigranom rano jutros po našem vremenu u Havani, Kuba je pobedila Srbiju sa 3:1, po setovima 27:25, 25:20, 15:25 i 25:23, posle 112 minuta igre.

Povezana vest:  Aleksandra Frajtović i Ana Nenadović i Miljan Kiković i Marko Nikolić trijumfovali u Velikom Gradištu

KUBA:LEON (10), LEIVA, LEAL (19), GUTIJERES, KAMEHO (3), SEPEDA (17), DELGADO, BEL (1), SIMON (8), JERESUELO (7), MESA (1), GONSALES, DIJAS, R. ERNANDES (1). TRENERI: SAMJUELS ORLANDO BLEKVUD I IDALBERTO VALDES.

SRBIJA:N KOVAČEVIĆ (7), U. KOVAČEVIĆ (5), JANIĆ, PETKOVIĆ (3), TERZIĆ (6), STANKOVIĆ (7), SAMARDŽIĆ, JOVOVIĆ, NIKIĆ (5), ATANASIJEVIĆ, STAROVIĆ (19), PETROVIĆ (5), PODRAŠČANIN (5), ROSIĆ. TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I ŽELJKO BULATOVIĆ.

Povezana vest:  Srbija pobedila Brazil i zadržala maksimalan učinak u Svetskoj ligi

Podmlađena reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem, trećem meču u Havani pošto je dva seta izgubila na razliku. U prvom setu, izabranici Igora Kolakovića su imali prednost od dva poena na drugom tehničkom odmoru, odnosno jedan poen u finišu (21:20), da bi domaćin ipak poveo sa 1:0, posle velike borbe. U drugom setu dominirala je Kuba, a u trećem Srbija. U četvrtom setu je vođena izjednačena borba, poen za poen, a na kraju Kuba je stigla do trijumfa.

Povezana vest:  Kolaković: Prva dva seta dobro, četvrti me razočarao

Povratak seniora Srbije iz Havane predviđen je za četvrtak, 20. maj.