P1040900Nove ideje o sistemu takmičenja na Prvenstvima Evrope – EEVZA podnela zahtev za povećanje broja reprezentacija na EP
 
Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da je počela diskusiju o novim idejama i planovima za promenu sistema takmičenja na Prvenstvima Evrope. U sedištu CEV u Luksemburgu održan je sastanak Radne grupe, kojim su predsedavali Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV, i Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, a sastanku je prisustvovao Zoran Avramović, direktor marketinga OSS i savetnik za marketing CEV.
Istočno – evropska zonska asocijacija (EEVZA) podnela je zahtev za povećanje broja reprezentacija na završnim turnirima Prvenstava Evrope.
U seniorskoj konkurenciji, do 2007. na EP igralo je po 12 selekcija, a od 2009. po 16 reprezentacija.
Formiranje Radne grupe je usledilo sa ciljem da se pronađu najbolje opcije za dalji razvoj odbojke u Evropi. Predmet rasprave bio je, ne samo broj ekipa za završnim turnirima, već i sistem kvalifikacija za Prvenstva Evrope, kao i uticaj promene sistema i broja učesnika na organizaciju samog takmičenja i organizacione aspekte domaćina Prvenstva.
Moguće promene bi stupile na snagu, posle odobrenja Administrativnog Borda CEV, od Prvenstava Evrope 2019, s tim da su one moguće i na EP 2017, koje će se odigrati u Azerbejdžanu i Gruziji (seniorke), odnosno Poljskoj (seniori), uz saglasnost domaćina EP.
Zadatak da proceni kvalitet predloga i mogućnost promena dobila je Sportsko – organizaciona komisija CEV, čiji je član Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, koja će razmatrati i tehničku izvodljivost novih ideja.
Naredni sastanak Radne grupe održaće se na leto, kada će se razmatrati predlozi Sportsko – organizacione komisije CEV.
Povezana vest:  II EVROPSKA LIGA 2010, Počele pripreme – Pre Evropske lige dva meča protiv Perua