TAJLANDZorica Bjelić na Kursu za sudijske instruktore FIVB u Bangkoku

U Bangkoku, u Tajlandu, je u toku jednonedeljni Kurs za sudijske instruktore FIVB, na kojem učestvuje Zorica Bjelić, član Sudijske komisije CEV. Kurs se organizuje po treći put, a domaćini prethodna dva su bili Bahrein 1989. i Tajland 2003.
Kurs se sprovodi pod nadzorom Andrea Mejera iz Luksemburga, drugog potpredsednika FIVB i predsednika CEV, Hasana Ahemda Mohameda iz Egipta, predsednika Sudijske komisije FIVB i direktora Kursa, Aleksandra Stila iz Škotske, predsednika Komisije za pravila igre FIVB i instruktora Kursa, i Sergeja Titova iz Rusije, sekretara Sudijske komisije FIVB i instruktora Kursa. Na Kursu učestvuje 15 polaznika, 6 iz Evrope, 5 iz Azije, 3 iz Afrike i 1 iz Severne i Srednje Amerike, uključujući i dve dame: Zoricu Bjelić iz Srbije i Oanu Sarb iz Rumunije.
Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su dr Saleh Ahmad Bin Naser iz Saudijske Arabije, predsednik Azijske konfederacije (AVC), Đi Džong Vei iz Kine, doživotni počasni predsednik FIVB, i Somporn Čaibangjang, predsednik Odbojkaške asocijacije Tajlanda.

Povezana vest:  Novi Pazar savladao Đerdap, u plej-ofu protv Ribnice