ADC trbgd 4-29-15 112„TROFEJ BEOGRAD 2015.“ – 50. MEĐUNARODNI TURNIR GRADSKIH OMLADINSKIH REPREZENTACIJA

Na jubilarnom, 50. Turniru (1. – 3. maj) 31 ekipa iz 8 zemalja

Povodom jubilarnog „Trofeja Beograd 2015.“ – 50. Međunarodnog turnira Gradskih omladinskih reprezentacija, koji će se odigrati od 1. – 3. maja, danas je u sali Gradske uprave Grada Beograda održana konferencija za novinare. Pre početka konferencije, minutom ćutanja je odata počast nedavno preminulom Ljubomiru Aćimoviću Šilji, jednom od osnivača Turnira. Gostima i predstavnicima medija su se obratili Dragoljub Milošević, predsednik OSB, Dragan Ćirić, ispred Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Darko Đuričković, koordinator nacionalnih selekcija OSS, Zorica Bjelić, sekretar OSB, Anja Spasojević, nekadašnja proslavljena reprezentativka i promotor Turnira, Ana Jakšić i Aleksandar Kočoski, kapiten i trener ženske selekcije Beograda, Vukašin Đurđević i Ognjen Bulić, kapiten i trener muške selekcije Beograda.
U konkurenciji omladinki igraće 17 ekipa: Beograd, Pančevo, Valjevo, Sremska Mitrovica, Obrenovac, Šabac, Novi Sad, Prijepolje, Zrenjanin i Ljig iz Srbije, Zagreb iz Hrvatske, Sarajevo iz Bosne i Hercegovine, Skoplje iz BJR Makedonije, Kamnik i Hoče iz Slovenije, Ankona iz Italije i Bad Radkersburg iz Austrije.
U konkurenciji omladinaca igraće 14 ekipa: Beograd A, Beograd B, Gornji Milanovac, Obrenovac, Novi Sad, Veliko Gradište, Ljig i Paraćin iz Srbije, Zagreb iz Hrvatske, Budva iz Crne Gore, Ljubljana, Novo Mesto, Kamnik i Hoče iz Slovenije.
Utakmice će se igrati u dvoranama „Sport Eko“, „Šumice“ i „Voždovac“ na Banjici.
Finalne utakmice, u obe konkurencije, odigraće se u nedelju, 3. maja u dvorani „Sport Eko“.
Svi zainteresovani, rezultate Trofeja Beograda mogu pratiti na sajtu Odbojkaškog saveza Beograd na adresi www.osb.org.rs

Povezana vest:  Srbija – Bugarska 3:1 – drugi meč u utorak (18,00) – ulaz slobodan