Dubl skul Aleksandar Filipovic Marko MarjanovicVESLANJE
Određen sastav veslačke reprezentacije za EP u Poljskoj
 
U ponedeljak i utorak, 27. i 28. aprila 2015, na Adi Ciganliji je održana Druga, poslednja, Izborna regata za sastav srpskog veslačkog tima za Evropsko prvenstvo za seniore u Poznanju od 29. do 31. maja 2015. Najzanimljivije je bilo u okršaju dvojaca bez kormilara gde su Miloš Vasić i Nenad Beđik, posle ubedljivog trijumfa na Internacionalnoj regati u Zagrebu „Croatia Open“, ponovo bili bez premca. Vasić i Beđik, koji je bio prvak Evrope u ovom čamcu u Sevilji 2013, kada je veslao u tandemu sa Nikolom Stojićem, pobedili su sa rezultatom 6:27,13 ostavivši za više od četiri sekunde šampione Starog kontnenta iz Beograda 2014. Dušana Bogičevića i Veselina Savića (6:31,51). Treće vreme postigli su Nikola Stojić i Goran Jagar (6:33,39) koji su pre dve nedelje u Zagrebu bili drugi, pa je njihov i Savićev i Bogičevićev odnos, posle dve Izborne regate, nerešen.
Na osnovu rezultata u glavnim gradovima Hrvatske i Beograda stručni štab je doneo odluku da na šampionatu Evrope u Poznaju Srbiju predstavljaju sledeći čamci – dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, dubl skul za lake veslače Miloš Stanojević, Marko Jošić, skif za žene Iva Obradović i četverac bez kormilara za koji će konkurisati pet veslača – Radoje Đerić, Nikola Stojić, Goran Jagar, Dušan Bogičević i Veselin Savić. Priliku da se nađe u sastavu za Poznanj ima još i Andrija Šljukić u skifu, koji će za vikend na Savskom jezeru, na Beogradskoj Internacionalnoj regati – Trofej Beograda, biti na svojevrsnom popravnom. U zavisnosti od rezultata na ovom takmičenju stručni štab će odlučiti da li će i on braniti boje Srbije u Poljskoj.
– Rezultatima u malim čamcima na Izbornim regatama u Zagrebu i Beogradu Vasić i Beđik u dvojcu bez kormilara, Marjanović u skifu, te Stanojević u skifu za lake veslače su potvrdili visoku klasu u ovom trenutku. Odličan nastup u skifu imao je i Radoje Đerić koji je postigao drugi rezultat na „izborima“ na Adi Ciganliji. Ostali reprezentativci su imali solidna ostvarenja. Pre Evropskog prvenstva u Poznanju reprezentativci će imati kontrolnu regatu na Bledu koji će od 8. do 10 maja biti domaćin Prvog svetskog kupa. Sastav za ovo takmičenje biće određen u ponedeljak, 4. maja – kaže se u saopštenju stručnog štaba veslačke reprezentacije Srbije.
Povezana vest:  Italijanki Grimaldi zlato na 25 kilometara