Feniks .Piremon sezona 2014 15JPGSEDEĆA ODBOJKA
Odbojkaši Feniksa ponovo srebrni u mađarskoj Ligi

OKI Feniks je sa tri odlične utakmice u poslednjem kolu play offa potvrdio drugo mesto u Ligi Mađarske. Kikindski odbojkaši su već pobedom u prvoj utakmici nad timom Sprint (iz Sombathelja) od 3:0 i teoretski obezbedili ovu poziciju, ali su nakon toga istim rezultatom deklasirali i trećeplasirani Mozdulj iz Vaca. U poslednjoj utakmici su pretrpeli tesan poraz u pet setova od 3:2 protiv prvaka Piremon (iz Niređhaza).
Tako je OKI Feniks u šestoj sezoni učešća u Mađarskoj Ligi od 2010. godine već treći put osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.
„Vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatom i medaljom. Posebno raduje činjenica da iz godine u godinu napredujemo, i da smo stigli do egal igre protiv nekada nedostižnog Piremona. Nekako je to godinama išlo redom počevši od tima iz Tatabanje, pa Segedina, zatim preko Sombathelja, Vaca, a sada smo stigli do nivoa samog vrha. Ova utakmica je bila poslednja na programu i igrana praktično samo za prestiž, ali je borba bila kao da je prva. Igrom smo bili na istoj crti, imali smo šanse, ali mi se čini da su ovog puta oni imali samo nešto više snage. Uglavnom, od četiri međusobne utakmice u prvenstvu imamo tri poraza i jednu pobedu ubeleženu jesenas. U svakom slučaju, ovo srebro dolazi potvrda marljivog i dobrog rada u ovoj sezoni, a meni lično, kao predsedniku, došlo je i kao izuzetan rođendanski poklon.“ – rekao je predsednik OKI Feniks, Đuričin Dragoslav.
Trener Dragin se složio sa Đuričinom i potvrdio da su momci zaista odigrali odlično. „Uzgred, saznali smo da mađarski savez sedeće odbojke planira da u narednoj sezoni vrati raniji, dvokružni sistem takmičenja sa svih osam ekipa. To bi značilo maksimalno dve utakmice u jednom kolu, jer su se play off kola, sa po tri jake utakmice dnevno, pokazala kao previše naporna za igrače svih klubova.“
Na slici je tim OKI Feniks zajedno sa timom iz Niređhaza nakon ceremonije proglašenja pobednika.
U Budimpešti, sala u OORI (Nacionalni Institut za Rehabilitaciju Invalida), 7.6.2015.

Povezana vest:  SENIORI – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2015., 5 igrača i 1 trener iz Srbije u plej – ofu sa 6 ekipa