ZRENJANIN_09ODBOJKA SUTRA – LOPTE ZA POBEDE

U Zrenjaninu 2.200 osnovaca – podeljeno 7.500 lopti za 119.275 osnovaca u 22 grada u Srbiji

 

Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa Kompanijom „Vip mobile“, generalnim sponzorom OSS, nastavio je sa akcijom „Odbojka sutra – Lopte za pobede“, kojom je planirano da sve osnovne škole u Srbiji dobiju odbojkaške lopte „Mikasa“. Akcija se realizuje uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije. Centralna svečanost danas je održana u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu u prisustvu 2.200 učenica i učenika. Lopte su danas podeljene učenicima iz 451 osnovne škole, koje imaju ukupno 119.275 učenika, a svečanosti podele lopti su održane u 22 grada u Srbiji.

ZRENJANIN_16Na Centralnoj svečanosti u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, osnovce su pozdravili Tanja Dulović, načelnik Srednje – banatskog okruga, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine Grada Zrenjanina, Petra Stangl, izvršni direktor za marketing Kompanije „Vip mobile“, generalnog sponzora OSS, Vladimir Grbić, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i član Komisije za razvoj odbojke FIVB, i Aleksandar Boričić, predsednik OSS.

U revijalnoj utakmici nastupile su učenice osnovnih škola: Jovan Dučić iz Kleka, Vuk Karadžić i Dositej Obradović iz Zrenjanina i Sveti Sava iz Žitišta.

Odbojkaške lopte „Mikasa“ su danas dobili učenici osnovnih škola u 22 grada u Srbiji (Aleksandrovac, Apatin, Aranđelovac, Bačka Palanka, Bela Crkva, Belegiš, Beograd, Vladimirci, Vladičin Han, Vrbas, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Kovin, Kuršumlija, Pančevo, Paraćin, Plandište, Sombor, Sremska Mitrovica, Čajetina, Šabac).

nikola_grbic_i_boricicU Aleksandrovcu su lopte dobili osnovci iz 35 škola iz Aleksandrovca (Vitkovo, Stubal, Drenca, Vratari, Lesenovci, Zleginje, Trnavci, Subotica, Gornji Stupanj, Garevina, Lacisled, Donji Stupanj, Dasnica, Mrmos, Vrbnica, Dobronjupci, Ljubinci, Šljivovo, Velika Vrbnica, Latkovac, Puhovac, Leskovica, Velja Glava, Ples, Grčak, Bzenice, Strmenica, Koznica, Ploča, Jelakci, Gornje Rataje, Donje Rataje, Tules).

Povezana vest:  Poljakinje uspešnije na treningu – Srbija u subotu protiv Hrvatske

U Apatinu su lopte dobili učenice i učenici iz pet škola iz Apatina, Prigrevice, Svilojeva, Kupusine i Sonte.

U Aranđelovcu su lopte dobili osnovci iz 11 škola iz Arandelovca, Orašca, Stojnika, Darosave, Venčana, Ranilovica i Sela Banja.

U Bačkoj Palanci su lopte dobili osnovci iz 16 škola iz Bačke Palanke, Tovariševa, Obrovca, Mladenova, Silbasa, Despotova, Paraga, Pivnica, Gajdobre, Nove Gajdobre, Čelareva, Nestina i Vizica.

U Beloj Crkvi, lopte su dobili ucenice i ucenici iz 7 skola iz Bele Crkve, Jasenova, Vracevog Gaja, Kusica, Kruscice i Grebenca.

U Belegisu su lopte dobili ucenice i ucenici iz OS „Vera Miscevic“.

U Beogradu su lopte dobili osnovci iz 46 škola iz opština Stari Grad, Vozdovac, Zemun, Barajevo, Cukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski Venac, Zvezdara i Vračar, kao i 2.026 učenica i učenika iz 12 specijalnih skola.

U Vladimircima su lopte dobili osnovci iz 23 skole iz Vladimiraca, Belotica, Debrca i Prova.

U Vladicinom Hanu su lopte dobili ucenice i ucenici iz 17 skola iz Negotina, Urovice, Jabukovca, Prahova, Dusanovca, Kobisnice, Strbika i Rajca.

U Vrbasu su lopte dobili osnovci iz 9 skola iz Vrbasa, Backog Dobrog Polja, Savinog Sela, Zmajeva, Kucure i Ravnog Sela.

Povezana vest:  SENIORI - XII SVETSKI KUP 2011, Seniori u ponedeljak počinju pripreme za Svetski Kup

U Vrscu su lopte dobili osnovci iz 12 skola iz Vrsca, Uljme, Kustilja, Pavlisa, Velikog Sredista, Izbista i Gudurice.

U Zrenjaninu su lopte dobili ucenice i ucenici iz 34 skole iz Zrenjanina, Muzlje, Ecke, Melenaca, Cente, Aradca, Belog blata, Farkazdina, Perleza, Banatskog Despotovca, Botosa, Elemira, Stajiceva, Orlovata, Tomasevca, Lazareva, Knicanina, Lukiceva, Jase Tomica, Krajisnika i Secnja.

U Kikindi su lopte dobili osnovci iz 16 skola iz Kikinde, Basaida, Idosa, Nakova, Banatskog Velikog sela, Mokrina, Banatske Topole, Ruskog sela, Novih Kozaraca i Sajana.

U Kovinu su lopte dobili osnovci iz 10 skola iz Kovina, Plocica, Skorenovca, Bavanista, Gaja, Mramorka, Deliblata i Dubovca.

U Kuršumliji, lopte su dobili 1830 ucenika i učenica iz osnovnih skola „Drinka Pavlović“ i „Miloje Zakić“.

U Pančevu su lopte dobili osnovci iz 20 skola iz Pančeva, Starceva, Omoljice, Ivanova, Banatskog Brestovca, Jabuke, Glogonja, Kačareva, Banatskog Novog sela i Dolova.

U Paracinu su lopte dobili ucenice i ucenici iz 34 skole iz Paracina, Davidovca, Glavice, Cepura, Mirilovca, Lebina, Donjeg Vidova, Strize, Sikirice, Ratara, Gornjeg Vidova, Busilovca, Golubovca, Drenovca, Krezbinca, Potocca, Svojnova, Rasevice, Tresnjevice, Popovca, Bosnjana, Buljana, Saludovca, Zabrege, Stubice, Donje Mutnice, Lesja, Plane, Gornje Mutnice, Klacevice i Izvora.

U Plandistu su lopte dobili osnovci iz 11 skola iz Plandista, Margite, Velikog Gaja, Kupinika, Barica, Jermenovaca, Velike Grede, Mileticeva, Banatskog Sokolca, Hajducice i Starog Leca.

U Somboru su lopte dobili osnovci iz 21 skole iz Sombora, Alekse Santica, Backog Monostora, Backog Brega, Koluta, Gakova, Doroslova, Telecke, Bezdana, Svetizara, Ridice, Stapara, Stanisica, Kljajiceva i Conoplje.

Povezana vest:  SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2012., Pobeda Radničkog posle četiri seta

U Sremskoj Mitrovici, lopte su dobili ucenice i ucenici iz 30 skola iz Sremske Mitrovice, Velikih Radinaca, Besenova, Calme, Divosa, Stare Bingule, Sasinaca, Jarka, Grgurevaca, Suljama, Mandelosa, Lezimira, Sisatovca, Lacarka, Martinaca, Kuzmina, Bosuta, Sremske Race, Macvanske Mitrovice, Nocaja, Ravnja, Salasa Nocajskog, Zasavice i Radenkovica.

U Cajetini su lopte dobili osnovci iz 17 skola iz Cajetine, Zlatibora, Jablanice, Dobroselice, Golova, Musveta, Alinog Potoka, Sirogojna, Ljubisa, Rozanstva, Gostilja, Zeljina, Mackata, Sljivovice, Gornje Sljivovice, Tripkova i Krive Reke.

U Sapcu su lopte dobili ucenice i ucenici iz 62 skole iz Sapca, Jelence, Zabara, Male Vranjske, Cerovca, Jevremovca, Varne, Pocerskog Metkovica, Grusica, Desica, Maova, Slatine, Drenovca, Dobrica, Bogosavca, Culjkovica, Radovasnice, Letnjikovca, Pocerskog Pricinovica, Gornje Vranjske, Orida, Misara, Orasca, Mrdenovca, Predvorice, Kormana, Miokusa, Tabanovica, Macvanskog Pricinovica, Sevarica, Kasarskih livada, Majura, Stitara, Lipolista, Bele Reke, Duvanista, Slepcevica, Zminjka, Petlovace, Prnjavora, Ribara, Petkovice, Volujca, Krivaje, Nakucana, Bukora, Gornje Rumske, Donje Rumske, Dvorista, Bojica, Sinosevica, Zablaca i Metlica.

Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa Kompanijom „Vip mobile“, generalnim sponzorom OSS, će nastaviti sa akcijom „Odbojka sutra – Lopte za pobede“, kojom je planirano da sve osnovne škole u Srbiji dobiju odbojkaške lopte „Mikasa“. Akcija se realizuje uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije.