grbic VITEZ SPORTAVladimir Grbić dobitnik prestižne nagrade „Vidovdanski vitez 2015.“

Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, proslavljeni odbojkaški reprezentativac, dobitnik je prestižne nagrade „Vidovdanski vitez 2015.“. Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, predao je Vladimiru Grbiću plaketu „Vitez srpskog sporta“ na 7. svečanosti održanoj u Kongresnoj sali Instituta Čigota na Zlatiboru.
U obrazloženju, objavljenom na sajtu Kluba privrednih novinara, stoji:

Povezana vest:  Kovač saopštio širi spisak za EP – seniori u nedelju putuju na pripreme

Vitez srpskog sporta – Vladimir Vanja Grbić

Vladimir Vanja Grbić je dosegao svetski vrh u odbojci i sportu. Na poziciji primača servisa, Vanja Grbić osvojio je gotovo sva svetska priznanja i trofeje, bio je evropski i olimpijski šampion, najbolji igrač Srbije i Evrope. Najveći uspeh postigao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, nosio je zastavu Jugoslavije na ceremoniji otvaranja igara i našoj reprezentaciji doneo zlatnu medalju. Ukupno je u dresu reprezentacije osvojio 13 medalja. Prvi je naš odbojkaš koji se uselio u Kuću slavnih u Holioku (SAD), 2011. godine. To je, kako je sam rekao, kao da je postao nobelovac u odbojci.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije osvojile Evropsko prvenstvo

Milisav Savić je dobitnik plakete „Vitez srpske književnosti“, Tanasije Uzunović je „Vitez srpske glume“, Slobodan Trkulja je „Vitez srpske muzike“, Sergej Aparin „Vitez srpskog slikarstva“, akademik prof. dr Dragan Micić je „Vitez srpske medicine“, a Mića Mićić „Vitez srpske privrede“.