Ambasador 3

XXVI SVETSKA LIGA 2015.

Prvi meč protiv Australije u subotu (11,00), ambasador Miroljub Petrović posetio reprezentaciju

Muška seniorska reprezentacija Srbije, drugog dana boravka u Melburnu, odradila je dvočasovni trening u dvorani „Nacionalnog košarkaškog centra“ u Južnoj Vantirni, gde će u subotu i nedelju odigrati dve utakmice poslednjeg, VI vikenda A grupe I divizije XXVI Svetske lige 2015.
Poznato je i to da obe utakmice neće imati rezultatski značaj, pošto je Srbija, nakon poraza Italije u Brazilu i definitivno obezbedila drugo mesto u grupi, a od ranije i plasman na Finalni turnir, koji će se od 15. do 19. jula odigrati u Rio de Žaneiru.
Podmlađena selekcija Srbije, koja je u Melburn stigla bez sedmorice standardnih reprezentativaca, po svemu viđenom, spremna dočekuje susret sa popularnim „Kengurima“ i pored činjenice da nije imala dovoljno vremena za odmor od dugog puta, privikavanje na nove vremenske zone (8 sati razlike) i klimatske uslove, pošto su i juče temperature bile jako niske, ne više od 10 stepeni.
U prepodnevnim časovima, u Hotelu „Novotel“, gde je odsela naša reprezentacija, održana je i mini-konferencija za novinare, kojoj su prisustovali kapiteni i selektori oba tima. Nakon treninga, naši odbojkaši su imali i tzv. „video“, a posle večere posetio ih je Miroljub Petrović, ambasador Srbije u Australiji, koji je iz Kanbere doputovao u Melburn, kako bi odgledao prvi meč, koji je na programu u subotu. Tom prilikom, kapiten Nikola Kovačević i selektor Nikola Grbić, poklonili su ambasadoru Petroviću dva navijačka šala Srbije, sa potpisima svih igrača.
Prva utakmica Australija – Srbija odigraće se u Južnoj Vantirni, predgrađu Melburna, sutra (subota, 4. jul) od od 11,00 časova po našem vremenu, dok je drugi meč na programu u nedelju, 5. jula od 8,30 časova po našem vremenu, uz direktne prenose na RTS i TV Arena Sport.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Srbija izgubila od Kine