suzana cebic sp japan

Suzana Ćebić sledeće sezone u Pekingu

Odbojakšica srpske treprezentacije, libero Suzana Ćebić potpisala je jednogodišnji ugovor sa kineskim klubom Peking.Suzana Ćebić tako će nastaviti karijeru u kineskoj ligi, nakon sezone u Rumuniji, u Targovištu, gde je igrala u izvrsnoj formi.
-Radujem se odlasku u Kinu, jer ću se tamo sigurno igrati odbojku u kojoj je odbrana veoma važan deo igre – kazala je Ćebićeva, dodajući da će u novi klub poći po završetku reprezentativne sezone.
Ona je istakla da joj kineska liga predstavlja veliki izazov i da veruje da će biti potpuno spremna za to.
Libero srpske reprezentacije priprema se trenutno za put na Svetski kup u Japan, gde će prvu utakmicu igrati baš protiv kineske reprezentacije.
-Verujem da je to ekipa protiv koje možemo dobro da se snađemo i da joj pariramo – kazala je Ćebićeva, podsećajući da je to reprezentacija koja je dugo u samom vrhu svetske odbojke.
Reprezentacija Srbije u nedelju putuje u Japan.
Pre rumunskog Targovišta, Ćebićeva je dve sezone provela u Azerbejdžanu, a bila je član i Tenerifa, nemačkog Sula, kao i rumunskog Metal Galacija. U Srbiji igrala je za Jedinstvo iz Užica.
Standardni član reprezentacije Ćebićeva je od 2005. godine. Na Svetskom prvestvu u Japanu 2006, kada je proglašena za najboljeg libera sveta, Srbija je osvojila bronzu. Titulu najboljeg libera ponela je i na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Italiji 2011, kada se tim popeo na najviše postolje. Na EP 2013, bila je u idealnom timu šampionata, kao najbolji primač.

Povezana vest:  II SP 2015., Svetsko prvenstvo mlađih seniorki od srede u Ankari