seniroke slavlje EP

Srpske odbojkašice srećne i ponosne osvojenom bronzanom medaljom

Srpske odbojkašice istakle su da su srećne i ponosne na danas osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji.
-Treba da budemo jako srećne i ponosne jedna na druge. Bilo je teško naći energiju posle polufinala. Sve devojke su ostavile srce na terenu. Nije fraza, ali naša bronza stvarno sija zlatnim sjajem – rekla je kapiten ekipe Maja Ognjenoviće posle utakmice.
Srbija je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Roterdamu sa 3:0 u setovima bila bolja od Turske.
-Bilo je jako teško cele sezone i tim više smo srećne i ponosne što smo ostvarile ovakav rezultat. Ova sezona je bila jedna od težih, od maja smo zajedno. Stvarno je bilo jako, jako teško i tim više smo srećne i ponosne“, kazala je Maja Ognjenović.
Najefikasnija u pobedi nad Turskom bila je Milena Rašić sa 12 poena.
-Presrećne smo, ako je neko zaslužio da osvoji ovu medalju, onda smo to mi. Svaka čast devojkama što su idržale sve ovo – kazala je Milena Rašić.
Tijana Bošković je istakla da je presrećna i ponosna.
-Posle poraza od Rusije smo uspele tako brzo da se oporavimo i izdominiramo protiv Turske i dobijemo sa sigurnih 3:0 – navela je Boškovićeva.
Tijana Malešević je čestitala ekipi, stručnom štabu i svima koji su pratili reprezentaciju.
-Ne treba trošiti reči, medalja sve govori. Presrećna smo što smo uspeli da ovu sezonu krunišemo još jednom medaljom – dodala je Tijana Malešević.
Stefana Veljković je kazala da je psihički bilo teško igrati protiv Turske.
-Posle onakve utakmice sa Rusijom, trebalo je skupiti snage, volje i svega mogućeg da se utakmica odigra. Drago mi je što smo od početka bile jake, jer bi bilo naopako da su nas uhvatile u mašinu. Čestitam svim devojkama, ovo je za mene preveliki uspeh – rekla je Stefana Veljković.
Srbija je osvajanjem trećeg mesta obezbedila plasman na naredni kontinentalni šampionat, koji će se 2017. održati u Azerbejdžanu i Gruziji. Takođe, ranije je ostvaren i plasman na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru sledeće godine.

Povezana vest:  EVROPSKA LIGA, Odbojkašice Srbije nastavile pobednički niz