GRASA I BORICIC 1

Aleksandar Boričić ugostio dr Arija Grasu u sedištu CEV u Luksemburgu

Povodom svečanosti „Na putu do Rija“, koja je danas održana u sedištu CEV u Luksemburgu, počasni gost je bio dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i predsednik CEV, ugostio je predsednika Svetske odbojkaške federacije povodom ceremonije posvećene Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016, koje će se u jaunaru odigrati u Ankari i Berlinu.

Povezana vest:  SENIORKE – 47. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Vizura Vol Art prvi učesnik Finalnog turnira

– Želeo bih da čestitam Evorpskoj odbojkaškoj konfederaciji na sjajnoj ideji da organizuje ovakvu svečanost, koja će nam pomoći da promovišemo ne samo odbojku, već i igračice i igrače i trenere, koji su najzaslužniji za odbojkaške spektakle, kakve ćemo gledati i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. – istakao je dr Argi Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB.

Povezana vest:  Seniori sutra putuju u Moncu - u subotu priateljska utakmica protiv Italije

– Svi znamo koliko je teško kvalifikovati se za Olimpijske igre. Želeo bih da čestitam muškoj reprezentaciji Italije i ženskoj reprezentaciji Srbije, koje su plasman u Rio obezbedile na Svetskom Kupu u Japanu. Posebno teško je selekcijama iz Evrope da stignu do Olimpijskih igara. Moja želja je da u budućnosti, radeći zajedno sa FIVB, definišemo novi sistem kvalifikacija gde će od 12 mesta, Kontinentalne konfederacije dobiti po jedno mesto, što će uz organizatora činiti 6 reprezentacija, a da preostalih 6 mesta bude podeljeno tako da najuspešnije i najjače selekcije u tom trenutku uspeju da se kvalifikuju za Olimpijske igre. – nalgasio je Aleksandar Boričić.

Povezana vest:  „SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE !“, Deseti sportsko – edukativni čas održan u Pančevu

Boričić je još jednom istakao da će prvak Evrope 2019. sigurno izboriti plasman na Olimpijske igre 2020.