C- RTR

„Na putu do Rija“ – fantastična najava turnira u Anakari i Berlinu

U sedištu CEV u Luksemburgu, danas je održana specijalna promotivna svečanost „Na putu do Rija“, povodom turnira Evropskih kvalifkacija za Olimpijske igre 2016, koji će se odigrati početkom januara u Ankari i Berlinu. Tokom 90 minuta programa, koji je osmislio Zoran Avramović, direktor marketinga OSS i savetnik za marketing CEV, viđeni su filmovi o turnirima u Turskoj i Nemačkoj, a zatim su reč dobili treneri zemalja učesnica, ali i odbojkaške legende Irina Kirilova, Vladimir Grbić, Andrea Zorzi i Hulio Velasko. Svečanosti su prisustvovali i predsednici Federacija zemalja učesnica kvalifikacionih turnira.
Učesnike svečanosti pozdravili su Aleksandar Boričić, predsednik OSS i predsednik CEV, a zatim i dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB.
U Ankari, na turniru odbojkašica igraće Turska, Rusija, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, Hrvatska i Poljska.
Seniorke Srbije su se kvalifikovale za Olimpijske igre, ali će Srbija ipak imati predstavnika u Ankari, pošto je Miroslav Aksentijević selektor Hrvatske.
U konkurenciji odbojkaša, u Berlinu će igrati Srbija, Nemačka, Poljska, Belgija, Rusija, Bugarska, Francuska i Finska.
Noriša Kembel je bila voditelj programa, koji su na kraju ukrasile dve atraktivne Brazilke, karnevalski obučene, koje su svim akterima podelile specijalne šalove „Na putu za Rio“, naravno, uz zvuke sambe.

Povezana vest:  Malešević: Evropska liga poslužila kao priprema za OI