lopta

EVROPSKE ODBOJKAŠKE KVALIFIKACIJE ZA OI 2016. DIREKTNO I EKSKLUZIVNO NA SPORT KLUBU

Sport klub, najgledanija sportska televizija u regionu, već u prvim danima posle novogodišnjih praznika obradovaće gledaoce novim sadržajem.

Naime, obezbeđeno je pravo prenosa turnira Evropskih odbojkaških kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. godine u Riju. Ova dva najvažnija reprezentativna turnira u godini, praktično Evropska prvenstva u malom, Sport klub će prenositi ekskluzivno, a na našim kanalima moći ćete da pratite 32 meča u direktnim prenosima.

Povezana vest:  BALKANSKO PRVENSTVO 2015. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 22 GODINA, U Vinici četiri srpska tima

Turniri će biti odigrani u Ankari za žene i Berlinu za muškarce početkom januara. U muškoj konkurenciji takmičiće se Srbija, Poljska, Nemačka i Belgija u Grupi A, Rusija, Francuska, Bugarska i Finska u Grupi B.

U ženskoj konkurenciji kartu za Ro tražiće Hrvatska, Rusija, Italija i Holandija u Grupi A, Nemačka, Belgija, Poljska i Turska u Grupi B.

Učešće na Olimpijskim igrama obezbediće pobednici turnira dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe imati novu priliku na Internacionalnom kvalifikacionom turniru u maju u Japanu.

Povezana vest:  JUNIORKE I JUNIORI - XXII EP 2010, Srbija jedina sa dve medalje

Inače, u petak je u sedištu CEV u Luksemburgu održana specijalna promotivna svečanost „Na putu do Rija“ a povod su turniri Evropskih kvalifikacija za Olimpijske Igre 2016. Domaćin svečanosti je bio je Aleksandar Boričić, predsednik CEV, predsednici odbojkaških saveza kao i selektori osam muških i osam ženskih reprezentacija.