lopta

DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2016.

Domaćin Finalnog turnira i parovi plej – ofa biće poznati posle žreba u četvrtak u Luksemburgu

U sedištu Evropske odbojkaške konfederacije, CEV, u Luksemburgu, sutra (četvrtak 27. januar) u 11,00 časova će biti određen domaćin Finalnog turnira Deniz bank Lige šampiona 2016. u konkurenciji odbojkaša, koji će se odigrati 16. i 17. aprila, a biće i određeni parovi plej – ofa sa 12 i plej – ofa sa 6 ekipa.
Propozicijama Deniz bank Lige šampiona 2016. plasman u plej – of sa 12 ekipa izborili su pobednici 7 grupa: Belogorje Belgorod (RUS), Zirat banka Ankara (TUR), Trentino Dijatek (ITA), Zenit Kazanj (RUS), Kućine Lube Ćivitanova (ITA), DHL Modena (ITA) i Aseko Rešovija Žešov (POL), kao i 5 najboljih drugoplasiranih ekipa: Tur (FRA), Lotos Trefl Gdanjsk (POL), Arkas Izmir (TUR), Halkbank Ankara (TUR) i PGE Skra Belhatov (POL). Kada bude određen organizator Finalnog turnira, koji će se direktno plasirati među 4 najbolje ekipe, plasman u plej – of će ostvariti i šesta drugoplasirana ekipa: ASSE Lenik (BEL).
Dinamo Moskva (RUS), najlošija drugoplasirana ekipa, i Berlin Risjakling Volej (GER), Knak Ruselar (BEL) i Dragnos Lugano (SUI), najbolje trećeplasirane ekipe, takmičenje će nastaviti u „čelendž“ rundi Kupa CEV.

Povezana vest:  KUP IZAZIVAČA 2016., Jedinstvo u sredu protiv Njiređhaze u Staroj Pazovi