lopta

XIX OI 2016.

Drugi turnir Svetskih kvalifikacija u Meksiko Sitiju

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se drugi turnir Svetskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. u konkurenciji odbojkaša odigrati od 4. – 6. juna u Meksiko Sitiju. Na turniru će igrati Meksiko, Alžir, Čile i Tunis, a pobednik će izboriti učešće na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.
Prvi turnir Svetskih kvalifikacija odigraće se od 28. maja do 5. juna u Tokiju, u Japanu, i biće ujedno i turnir Azijskih kvalifikacija. Na turniru će igrati Japan, Kina, Iran, Australija, Francuska, Poljska, Venecuela i Kanada.
Sa turnira Svetskih kvalifikacija u Tokiju plasman na OI izboriće 3 provplasirane selekcije, kao i 1 selekcija iz Azije. Ukoliko je reprezentacija iz Azije među prve tri, plasman na OI izboriće druga najboljeplasirana selekcija iz Azije.
Odbojkaški turnir na XIX Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru odigraće se u dvorani „Markanazinjo“ od 6. – 21. avgusta. Plasman na OI 2016. u konkurenciji odbojkaša do sada su izborili Brazil, Italija, SAD, Argentina, Rusija, Kuba i Egipat.

Povezana vest:  Trener Zvezde zadovoljan bodom, odbojkašice optimisti