JUNIORI_m_2011

Juniori Srbije pobedili i Kanadu na SP u Brazilu

 

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je noćas Kanadu sa 3:2 (25:17, 19:25, 25:15, 21:25, 15:4) u poslednjem kolu grupe D prvenstva sveta u Brazilu. Utakmicu u dvorani Kajao Martins posmatralo je 200 gledalaca, a sudili su Meir Berenstin (Izrael) i Mohamed Lazrug (Alžir).

Srbija: Kovačević (23), Lisinac (10), Koprivica(6), Kapur, Mrdak (1), Jovović (2), Vrban, Milutinović (10), Petković, Perić, Atanasijević (23), Buculjević.

Povezana vest:  XI EP 2015. – KVALIFIKACIJE, Objavljen sastav kadetkinja Srbije

Kanada: Vejs, Moro, Meklin, Obri (16), Hog (16), Olmstid (3), Bilsil (12), Kufske (5), Van Berkel (12), Šmit, Sanders, Muler (2).

Juniori Srbije uspeli su dan ranije da izbore plasman u drugu rundu, a takmičenje na SP u Brazilu nastaviće u četvrtfinalnoj E grupi sa Brazilom, Indijom i Argentinom. Nisu blistali izabranici selektora Žarkovića u meču koji nije imao rezultatski značaj, pa je viđeno dosta oscilacija i grešaka.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2010., Juniorke od sutra u Banjaluci

Atansijević i drugovi igrali su koliko je bilo potrebno da se ostvari trijumf protiv Kanade. Nakon silovitog starta i osvajanja prvog seta, usledilo je opuštanje, što su Kanađani znali da kazne i dobrim blokom stignu do petog seta.

Razlika u kvalitetu došla je do izražaja u taj-brejku, u kome su Srbi rivalu prepustili samo četiri poena. Danas je na SP slobodan dan, a takmičenje se nastavlja sutra kada naša reprezentacija igra protiv selekcije Brazila od 23.30 časova.

Povezana vest:  Dan više za odbojku