odbojka_na_peskuPočinje Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku

 

Vip Beach Masters po prvi put u Kragujevcu

 

 

Vip Beach Masters 2010 čini serija od tri profesionalna muška i ženska turnira nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku, koji će se tokom leta održati u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Tokom jula Novi Sad će ponovo biti domaćin prestižnog evropskog Challenger turnira. Projekat zvanično podržava Ministarstvo omladine i sporta.

 

Prvi u seriji ovogodišnjeg, trećeg po redu Vip Beach Masters turnira, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počinje narednog vikenda u Kragujevcu, na terenima za odbojku na pesku koji će biti postavljeni ispred Skupštine grada. Kragujevac će po prvi put biti domaćin turnira koji će tokom vrelih letnjih dana trajati od jutra do večeri, u periodu od petka 18. juna do nedelje 20. juna, kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi. Za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku nadmetaće se 16 muških i 8 ženskih ekipa.

Povezana vest:  SENIORI, XXII SVETSKA LIGA 2011, Karte za utakmice protiv Portugalije od sutra u prodaji

 

Ulaz za sve mečeve Vip Beach Mastersa je slobodan, a građani Kragujevca i okolnih mesta će imati priliku da po prvi put uživaju u majstorijama najboljih srpskih odbojkaša i odbojkašica na pesku. Svojstveno imidžu koji prati ovaj atraktivni sport organizatori su obezbedili pravi spektakl i vrhunsku celodnevnu zabavu za posetioce: uzbudljive mečeve, nagradne igre, nastupe igračica na pesku i dinamičnu muziku DJ-a.

 

Povezana vest:  Ub i TENT za Super kup Srbije 18. oktobra u Ubu

Imajući u vidu prethodne uspehe Vip Beach Masters turnira i ove godine se očekuje veliki odziv publike i snažna podrška igračima na terenima za odbojku na pesku. Ekskluzivna VIP loža ugostiće mnogobrojne poznate ljubitelje sporta, predstavnike gradskih vlasti, javne ličnosti i  novinare, a svi posetioci zajedno će doprineti da i ove godine odbojka na pesku bude jedan od najpopularnijih letnjih sportova u tri grada Srbije.

 

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku počinje turnirom u Kragujevcu, a nastavlja se turnirom u Nišu (6. – 8. avgust), dok će se finale Nacionalnog prvenstva odigrati u Novom Sadu (27. – 29. avgust). U organizaciji Vipa i Odbojkaškog saveza Srbije, Novi Sad će od 21. do 25. jula i ove godine biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe u odbojci na pesku u Evropi. Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira je 46.500 evra – za tri turnira nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra, a za Challenger 12.000 evra.

Povezana vest:  JUNIORKE – KVALIFIKACIJE ZA XVIII SP 2015., Juniorke Srbije čekaju rivale u II rundi – Zorica Bejlić u Milanu, Slobodan Milošević u Češkoj

 

Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, Gradsko zelenilo Novi Sad i Sportski centar „Čair“, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, organizaciju turnira je podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).