Vlade Divac, Dragos Pavicevic, Damir StajnerOlimpijski dan u subotu, 12. juna na Košutnjaku

 

 

„Olimpijski dan“, manifestacija kojom se tradicionalno obeležava dan Međunarodnog olimpijskog komiteta, održaće se u subotu 12. juna, od 11 časova, na Trim stazi, na Košutnjaku.

Slogan ovogodišnje manifestacije je „Voli, trči, Olimpizmu se uči“, a cilj „Olimpijskog dana“ je podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Klizači Koreje dominantni na 1000 metara

Ovaj događaj, kojim se 16. put u našoj zemlji obeležava rođendan MOK, Olimpijski komitet Srbije, organizuje u saradnji sa kompanijom McDonald’s Srbija, koja je tradicionalno generalni sponzor ove manifestacije.

Kao i prethodnih godina prisutnima će biti pročitana poruka predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, Žaka Roga. Ove godine poruku će učesnicima „Olimpijskog dana“, preneti Jasna Šekarić, reprezentativka Srbije u streljaštvu i višestruki osvajač olimpijskih, svetskih i evropskih medalja.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Stojanoviću gran pri u Guči

Pored tradicionalnih trka na 200 metara za decu uzrasta do 4 godine, na 400 metara za decu uzrasta do 8 godina i trke zadovoljstva na 3600 metara, za sve uzraste, na ovogodišnjem „Olimpijskom danu“ novina su porodična trka za roditelje i decu i štafetna sponzorska trka u kojoj će svoje predstavnike imati Olimpijski komitet Srbije, McDonald’s Srbija i predsatvnici kompanija članica sponzorskog pula OKS. Jednu od izmena za Olimpijski komitet Srbije trčaće i predsednik OKS Vlade Divac.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Podmlađeni Odmetnici na vrh “Juga”

Generalni sponzor McDonald’s Srbija, obezbedio je za učesnike majce „Olimpijskog dana“ i osveženje, a kompanija Telenor, generalni sponzor OKS i kompanija Merkator S, zlatni sponzor OKS obezbedili su posebne poklone za najbrojniju i najstariju porodicu.

Nadamo se da ćete sa interesovanjem ispratiti ovogodišnji ”Olimpijski dan”.