Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je siguran da večerašnja pobeda njegovih odbojkaša nad Bugarskom u Beogradu mnogo znači svakom igraču, jer su, kako je ocenio, dodatno dobili na samopouzdanju.

-Igrati tri dana zaredom je jako teško. Čestitao bih momcima na prikazanoj igri i tome što je svako od njih ko je igrao dao doprinos. Ova pobeda nam mnogo znači, kako rezultatski, tako i moralno, jer sada znamo da možemo svaku poteškoću da podnesemo – rekao je Grbić novinarima u hali „Aleksandar Nikolić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Bugarsku sa 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23), u drugom kolu Grupe F drugog vikenda prve divizije, te je tako zadržala maksimalan učinak u Svetskoj ligi.

-Izuzetno teško je danas bilo da ostvarimo pobedu… Svima se to dešava, ne samo nama da posle jednog isrpljujućeg i teškog meča sinoć probaš da se „resetuješ“, zaboraviš na sve i odmah se okrenes na sutrašnji meč. To je lako razumeti, ali je jako teško staviti to u praksu. Znao sam da nas čeka težak meč, ne zato što sam mag, već zato što je to tako – kazao je Grbić i dodao:

Povezana vest:  KADETI - XII SP 2011, KADETI SRBIJE OPET SVETSKI PRVACI !!! - UROŠ KOVAČEVIĆ MVP

-Prvo, težak meč je bio jer Bugarima znači svaki bod za opstanak u Svetskoj ligi, a drugo jer bi im liče i ekipne ‘akcije’ porasle posle pobede nad jedinom neporaženom ekipom u Svetskoj ligi i to na njihovom terenu – dodao je on.

Grbić je rekao da sutra protiv Irana očekuje „još teži meč“.

-Iran je apsolutno teži rival… Mislim, u ovom takmičenju nema lakog rivala, moramo da znamo da odbojku na vrhunskom nivou sada igra 12, 13 ekipa i svaka svaku može da pobedi. Sada nas očekuju dva uzastopna meča sa Iranom, jedan sutra u Beogradu i sledeće nedelje kod njih. Voleo bih da se ponovo „resetujemo“ i da sutra od početka u meč udjemo što bolje, agresivnije i koncentrisanije. Sutrašnja pobeda bi nam jako puno značila – rekao je Grbić.

Povezana vest:  Više od 800 000 evra nagradnog fonda u Kupu CEV i Kupu Izazivača

Odbojkaš Marko Ivović rekao je da današnji meč protiv Bugarske bio očekivano težak.

-Znalo se da će biti ovako, jer oni nemaju šta da izgube. Nama je izostajala koncentracija u odlučujućim trenucima zbog naporne utakmice juče, kako emotivno, tako i fizički. Iz tog razloga bilo je napetije nego kako sam mislio. Ipak, na kraju smo osvojili bitna tri boda. Hvala saigračima na dobroj igri, ali i ovoj publici što je bila na sjajnoj podršci – rekao je Ivović.

On je rekao da je naredni rival, Iran, nepoznanica, ali da očekuje „povoljan rezultat“.

-Oni su nam jedina nepoznata ekipa. Znam da im par igrača nije došlo, ali da ima par novih. Predstoji nam da ih analiziramo. Moramo da budemo koncentrisani i da damo sve od sebe, a verujem da ćemo uz publiku i podršku s tribina to i biti i da ćemo ostvariti povoljan rezultat – rekao je Ivović.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Španija pobedila Egipat – Srbija protiv Rusije u utorak u Firenci

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević rekao je da nacionalna selekcija danas pokazala da je spremna za „sve poteškoće“ i da je zasluženo ostvarila pobedu.

-Pokazali smo danas da smo spremni na sve poteškoće, s obzirom da je ovo jako teško, igrati tri dana zaredom. Igrali smo protiv tima koji nema šta da izgubi, bilo je teško, ali smo u ključnim trenucima bili koncetrisaniji i na kraju zasluženo pobedili – kazao je Kovačević i dodao:

-Sutra očekujem još jednu tešku utakmicu, jer i Iran nema šta da izgubi, dok je nama svaki bod jako bitan. Verujem da neće biti porblema da sutra izadjemo kao pobednici ukoliko i budemo ovako igrali – kazao je Kovačević.

Utakmica trećeg kola drugog vikenda Svetske lige izmedju Srbije i Irana igraće se sutra od 19.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.