Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je dobro to što njegova ekipa ne posustaje i da se nada boljoj igri u narednoj utakmici.

-Dobro je što devojke ne posustaju i ne dozvoljavaju protivniku da pobedi. Pet utakmica zaredom igramo 3:2, sigurno da postoji umor, tako da će protiv Tajlanda igrati neka druga postava. Nadam se da ćemo odigrati malo bolje nego protiv Japana – rekao je Terzić posle utakmice u Kjotu.

Povezana vest:  BALKANSKA ODBOJKAŠKA ASOCIJACIJA, XII KONGRES, Balkanijada 2011. za juniorke u Srbiji, Pobednici BV

Srbija je pobedila domaćina Japan sa 3:2 u setovima i u poslednjoj utakmici Grupe jedan trećeg vikenda Gran prija sastaće se sa Tajlandom.

Terzić je istakao da nije zadovoljan igrom u bloku i pogotovo odbrani, što je uslovilo da Japan ima neuobičajenu realizaciju.

-Kao i svaki put kada igramo protiv Japana, to su teške utakmice, koje se završavaju u velikom broju slučajeva u pet setova, a tako je bilo i danas. Peti set je odigran kako je trebalo cela utakmica da se igra – kazao je Terzić.

Povezana vest:  Kadeti Brazila uspešniji u Ivanjici

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković je navela da je utakmica sa Japanom bila teška i da njenoj ekipi treba odmor.

-Uspeli smo da se izvučemo i dobijemo po ne znam koji put sa 3:2. Japanke su imale tri meč lopte, ali smo uz malo strpljenja i par dobrih poteza preokrenule. Potrudićemo se da se koliko toliko odmorimo jer smo igrale 10 setova u dva dana-   rekla je Tijana Bošković.

Povezana vest:  Uspešna 2015. – cilj u 2016. dve selekcije na OI i medalja seniorki u Riju

Njena saigračica Stefana Veljković kazala je očekuje da forma bude sve bolja.

-Nama je sudjeno da ovde igramo pet setova svaki put. Nije bilo lako. Nismo u najboljoj formi, ali je polako podižemo i verujem da će biti sve bolje i bolje. Imamo herca, nije prvi put da preokrenemo rezultat. Kada se malo probudimo, sve nam krene – kazala je Veljkovićeva.

Utakmica izmedju Srbije i Tajlanda igraće se sutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu.