Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da će današnja pobeda protiv Italije mnogo značiti njegovo ekipi na psihološkom planu pred odlazak na završni turnir Svetske lige.

-Ovo je jako važno za nas moralno. Jako je važno završiti turnir pobedom pred odlazak na završni turnir – rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Teheranu selekciju Italije sa 3:2 (25:19, 25:18, 19:25, 22:25, 17:15) u poslednjem meču trećeg vikenda Svetske lige.

-Odlično smo otvorili meč, prva dva seta igrali sa odličnom energijom, sa odličnim pristupom, potpuno drugačijim od onog koji smo imali juče. To je negde i bila priča u svlačionici pre početka meča, da probamo da sa jednim takvim pristupom i dobrom igrom pokažemo da je juče bio loš dan koji može svakom da se desi. Prva dva seta su bila na visokom nivou, nametnuli smo svoj ritam i to je rezultiralo vođstvom od 2:0″ -rekao je Grbić.

Povezana vest:  Završnica SP za odbojkaše u Torinu, poznato 19 učesnika

-Italijanski trener je potom promenio više od pola ekipe i to je urodilo plodom. Ne da smo mi stali i odigrali lošije, nego su oni podigli svoj nivo igre i odveli nas u taj-brejk. Ono što me jako raduje je to da smo uspeli da se vratimo u meč i da sjajnom igrom u taj-brejku pobedimo jakog protivnika, koga ćemo verovatno sresti i u Krakovu – dodao je selektor Srbije.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije će u Tokiju imati drugu šansu za OI

Grbić je istakao da mu je sve jedno s kim će Srbija biti u grupi na završnom turniru.

-Mi ne treba da gledamo s kim ćemo da igramo… Igraćemo protiv pet najjačih reprezentacija na svetu koje su izborile plasman na Olimpijske igre i koje su bolje rangirane od nas. Sada treba da zaboravimo sve što je bilo i da krenemo od nule i da odigramo kako smo igrali kroz celu Svetsku ligu. Nadam se da će duh ekipe da nas krasi i u Krakovu – rekao je Grbić.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Partizan jak i bez Atanasijevića, Pobede Partizana i Spartaka

Završni turnir prve divizije Svetske lige odigraće se od 13. do 17. jula u Krakovu, a pored Srbije i Poljske učestvovaće i selekcije Brazila, SAD, Francuske i Italije.