Udruženje odbojkaških klubova prvih liga, Udruženje odbojkaških sudija Srbije i Udruženje odbojkaških trenera Srbije zatražili su danas održavanje vanredne Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije na kojoj će se glasati o smeni predsednika Nenada Golijana.

Razlog za tu inicijativu je „samovoljno zauzimanje uzdržanog stava predsednika OSS prilikom glasanja o prijemu takozvanog Kosova na Kongresu FIVB, koji je održan u Buenos Ajresu u oktobru ove godine“.

Povezana vest:  Seniori se danas vraćaju iz Kranjske Gore – poklon za Mirana Čurina

-Naglašavamo da nijedan organ OSS na svojim zvaničnim sednicama nije doneo odluku da predsednik OSS bude uzdržan prilikom glasanja, jer jedini mogući stav je da predstavnik Srbije glasa protiv – navodi se u pismu koje su potpisali Bogdan Mamuzić, Goran Gradinski i Bogdan Sretenović.

Na Kongresu održanom u Buenos Ajresu, FIVB je primila Kosovo i Južni Sudan u svoje članstvo. Predsednik OSS Nenad Golijanin je na glasanju bio uzdržan nakon čega su se odbojkaški savezi Vojvodine i Kosova i Metohije pobunili. Za danas je zakazana sednica Izvršnog odbora OSS.

Povezana vest:  Grbić: Veoma važna pobeda pred završni turnir