Srpski teniser Novak Djoković plasirao se danas u četvrtfinale mastersa u Šangaju pošto je pobedio 131. igrača sveta, Kanadjanina Vaseka Pospišila u dva seta, 6:4, 6:4. Prvi teniser sveta pobedio je za sat i 20 minuta i ostvario četvrtu pobedu u četvrtom meču protiv Pospišila.

Djoković je dobro počeo prvi set i poveo sa 4:0, ali je Pospišil uspeo da vrati jedan brejk i primakne se na 3:4. Obojica su posle toga osvojili gemove na svoj servis, a Djoković je u 10. gemu iskoristio treću set loptu i poveo u meču.

Povezana vest:  Raonić želi da nastavi saradnju sa Džonom Mekinroom

Teniseri su na početku drugog seta bili sigurni na svoj servis, pa do sedmog gema nije bilo nijedne brejk prilike. U tom sedmom gemu Djoković je iskoristio treću brejk loptu i stigao do odlučujućeg brejka u meču.

Djoković će u četvrtfinalu igrati protiv 110. tenisera sveta Miše Zvereva iz Nemačke, koji je ranije danas pobedio Španca Marsela Granoljersa Pujola sa 6:7, 6:4, 6:1. Prvi teniser sveta je do sada jednom igrao protiv Zvereva, 2009. godine na turniru u Marseju, kada je pobedio sa 6:3, 6:3.

Povezana vest:  Đoković: Pobedu posvećujem supruzi i sinu