Budući potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OKS) Ivan Miljković rekao je danas da će dati sve od sebe da se taj sport podigne na viši nivo.

-Pružiću sebe, svoja poznanstva i imidž ne bi li odbojka dobila još više. Ako OSS od mene dobije još više, verujem da će i ostali u odbojkaškoj Srbiji biti još uspešniji – rekao je Miljković novinarima u Beogradu.

Miljkovića je predložio novi predsednik Zoran Gajić, koji je posle burne Skupštine izglasan na novu funkciju. Njegovo zaduženje biće saradnja sa međunarodnim odbojkaškim organizacijama.

Povezana vest:  KADETKINJE – IX EP 2011., Četvrta medalja za Srbiju, druga bronzana na Prvenstvima Evrope

Kako je rekao, Gajićev poziv je dobio pre mesec dana kada je ostalo upražnjeno mesto predsednika OSS i da je prihvatio ponudu posle nekoliko dana jer misli da njegov plan ima „smisao i perspektivu“.

Prema njegovim rečima, cilj novog rukovodstva neće biti samo reprezentacija jer treba misliti i na ostale grane Saveza.

-Cilj nije samo reprezentacija, iako je to nešto što svima nama donosi puno radosti. Ne treba zaboraviti klubove, trenere, sudije, ljude koji vole odbojku i koji su počeli da je ne prate svih ovih godina. Želja je da što više ljudi vratimo u odbojku, da što više dece ‘ukrademo’ od drugih sportova i pokušamo da donesemo što više stvari kako bi svi klubovi, škole odbojke i cela odbojka prosperirale – rekao je Miljković.

Povezana vest:  Žreb za polufinale Kupa Srbije u nedelju u Požarevcu

On nije želeo da govori o podelama među igračima iz najtrofejnijih generacija srpske odbojke jer je „legitimno pravo“ da svako ima svoje mišljenje i zastupa određenu opciju.

-Te opcije izgledaju isto, ali je način sprovođenja drugačiji. Promene ćemo videti u skorijoj budućnosti. Jedino pravo obećanje jeste rad, trud i želja da se odbojka proširi i da nastavi da postiže uspehe, ne samo na reprezentativnom planu – kazao je.

Povezana vest:  Juniori Srbije i Bugarske odigraće dve prijateljske utakmice u Rumi

Miljković je i dalje aktivan odbojkaš. On igra u Turskoj i, kako je rekao, poštovaće ugovor do kraja.

-Apsolutno sam svestan situacije i vreme ću posvetiti tako da ga koristim najbolje moguće za OSS i odbojku generalno. Profesionalni ugovori su na neki način data reč. Ja svoju reč želim da poštujem kao što sam i do sada i ne bi bilo korektno prema tim ljudima. Kasnije se apsolutno stavljam na raspolaganje – rekao je Miljković.