kolakovic_spensSVETSKA LIGA

Srpski tim razočaran, Italijani slave

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izrazio je žaljenje zbog večerašnjeg poraza od Italije koji će njegovu ekipu verovatno koštati plasmana na završni turnir Svetske lige.

-Čestitam Italijanima na izvanrednoj igri. Mi osim u prvom setu nismo uspevali da uhvatimo ritam. Teško smo stizali prednost protivnika. Ovaj naš mladi tim se teško nosi sa iskusnim protivnicima – rekao je Kolaković posle poraza od 1:3 u beogradskoj dvorani Pionir.

Povezana vest:  Odbojkaši sutra putuju u Brazil na mečeve Svetske lige

-Nismo delovali kao pravi tim, a Italijani su igrali sjajno. Žao mi je. Sutra imamo priliku da popravimo utisak, ali ne maštajući o nekom čudu i plasmanu na završni turnir – dodao je Kolaković.

Selektor Italija Andrea Anastazi bio je srećan zbog važne pobede, ali i oprezan pred sutrašnji novi duel sa Srbijom, poslednji u Grupi B.

Povezana vest:  Seniorke slavile protiv Turske posle pet setova

-Nismo još završili. Moramo da igramo još jedan meč, a biće mnogo teško i samo o tome treba da razmišljamo – ocenio je Anastazi.

Plasmanom na „Fajnal siks“ u Kordobi nije se zanosio ni kapiten Srbije Bojan Janić, svestan da Italija ima tri boda prednosti, a da će „orlovi“ teško biti najbolja drugoplasirana reprezentacija u četiri grupe Svetske lige.

Povezana vest:  EI 2015, Odbojkašice sjajane protiv Nemica

-Italijani su delovali odlučnije. Mi smo mnogo želeli i možda nas je to malo i sputalo. Noge, ruke i glava jednostavno nisu slušale. Nismo bili ekipa koja je osvajala sve ove bodove do sada. Ostaje nam samo da pokušamo da sutra odigramo bolje i barem da pobedom završimo takmičenje u Svetskoj ligi – ocenio je Janić.