Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove osvojile su, prvi put u istoriji pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije. Jedinstvo je večeras, u finalu 51. Kupa Srbije 2016/2017 savladalo Dinamo iz Pančeva sa 3:0, po setovima 25:11, 25:21 i 25:20, posle 69 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Park posmatralo je 1000 gledalaca, a sudili su Igor Miljković i Aleksandar Petrović.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je pobednički pehar Sari Sakradžiji, kapitenu Jedinstva.

Đula Mešter, potpredsednik OSS, predao je Nini Jakić, blokeru Jedinstva, trofej namenjen najboljoj igračici (MVP) Finalnog turnira Kupa Srbije, a Zoran Bosić, direktor regionalne prodaje kompanije “Vip mobile”, generalnog sponzora OSS, predao je Nini Jakić telefon Huavei P9, dar kompanije “Vip mobile” najboljoj igračici Finalnog turnira.

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je Dragani Marković, kapitenu Dinama, trofej namenjen finalisti Kupa Srbije.

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, i Bogdan Mamuzić, predsednik UOKPL, predali su zlatne medalje odbojkašicama Jedinstva.

Prof. dr Veroljub Dugalić, potpredsednik OSS, i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, predali su srebrne medalje odbojkašicama Dinama.

Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, predao je medalje službenim licima Finalnog turnira 51. Kupa Srbije.

Povezana vest:  SCULPTURE NETWORK – OBELEŽAVANJE DANA SAVREMENE SKULPTURE EVROPE U BEOGRADU

Zaslužen trijumf Jedinstva, koje je tokom dva dana ostvarilo dve maksimalne pobede i prvi put u istoriji stiglo do pehara Kupa Srbije.

Prvi set je, posle samo 19 minuta igre, pripao Jedinstvu sa ubedljivih 25:11, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. U drugom setu, i pored vođstva Jedinstva od 12:7, Dinamo se nije predavao, pa je u finišu stigao do 22:21. Tada je Nina Jakić serijom odličnih servisa donela Jedinstvu vođstvo od 2:0 u setovima posle 25:21. Treći set je doneo ravnopravnu borbu, da bi Jedinstvo u finišu stiglo do vođstva od 19:16. Ispostavilo se da je to za odbojkašice Dinama bila nedostižna razlika. Jedinstvo je treći set dobilo sa 25:20, a meč sa maksimalnih 3:0.

– U odnosu na našu poziciju na tabeli, nadale smo sa pobedi, nismo se opustile i prepustile. Juče je bilo finale pre finala, ali smo i večeras imale sjajnu atmosferu i to nam je donelo drugi trofej od moguća tri. – precizirala je Sara Sakradžija, kapiten Jedinstva.

Povezana vest:  Slavlje Crvene zvezde u Mađarskoj posle velike borbe i četiri seta

– Kada osvojite ovaj trofej, jedan od tri koja postoje u srpskoj odbojci, morate biti zadovoljni. Ovo je kruna svega što radimo tokom sezone. Ovaj trofej je došao u pravo vreme. Ozbiljna motivacija i podsticaj za ono što nas čeka, a to je borba za prvaka, kada dođe završnica šampionata. Hvala divnim ljudima, što su bili ovde dva dana. Zasluženo smo osvojili pehar. – u jednom dahu je rekao Jovo Caković, trener Jedinstva.

– Nisam očekivala titulu najbolje igračice, jer ima dosta dobrih igračica u ekipi i dosta nas nosi ekipu. Presrećna sam, ostvarili smo veliki uspeh na velikom takmičenju. Borile smo se stvarno, odigrale smo dobru utakmicu. Pripremile smo se odlično i zato smo pobedile. – istakla je Nina Jakić, bloker Jedinstva i najbolja igračica Finalnog turnira.

– Zadovoljne smo uprkos porazu. Svesne smo da smo napravile veliki uspeh dolaskom na finalni turnir i ulaskom u finale. Dobro smo odigrale, pružile smo otpor koliko smo mogle, i verujem da im nije bilo lako da trijumfuju. – objasnila je Dragana Marković, kapiten i primač Dinama.

Povezana vest:  Kadetkinje Srbije sutra u polufinalu protiv Turske

– Moramo da čestitamo rivalu koji je danas bio bolji. U prvom setu smo bili uplašeni, u drugom smo grešili u završnici, poklonili im praktično set, u trećem smo pokušali da prelomimo na aktivnom rezultatu. Jedinstvo je bilo kvalitetnije. Čestitam im na prvom Kupu. I mi moramo da budemo zadovoljan onim što smo učinili. – naglasio je Aleksandar Vladisavljev, trener Dinama.

SENIORKE – 51. KUP SRBIJE 2016/2017 – FINALNI TURNIR – STARA PAZOVA (DVORANA PARK):

NEDELJA, 19. FEBRUAR:

FINALE:

JEDINSTVO (STARA PAZOVA) – DINAMO (PANČEVO)          3:0 (25:11, 25:21, 25:20)

 

SUBOTA, 18. FEBRUAR – POLUFINALE:

JEDINSTVO (STARA PAZOVA) – VIZURA                    3:0 (25:14, 25:23, 25:21)

 

DINAMO (PANČEVO) – SPARTAK (SUBOTICA)          3:1 (25:23, 25:14, 23:25, 25:15)

 

SENIORKE – POBEDNICI KUPA – BROJ TITULA:

CRVENA ZVEZDA                         17

JEDINSTVO, UŽICE                        8

MLADOST MONTER, ZAGREB           7

POŠTAR, BEOGRAD                        6

RADNIČKI, BEOGRAD                     3

RIJEKA                                         3

VIZURA                                        2

PARTIZAN, BEOGRAD                     2

JEDINSTVO, STARA PAZOVA           1

DTV PARTIZAN, KLEK                     1

PARTIZAN, RIJEKA                         1