srbija_slavlje_svetski_kup_japan_2011

Atanasijević i Vemić sigurni u plasman na OI
 
Odbojkaški reprezentativci Srbije Aleksandar Atanasijević i Miloš Vemić ocenili su danas da je ekipa tek u poslednjim utakmicama Svetskog kupa pokazala pravo lice i istakli da očekuju plasman na Olimpijske igre u Londonu sledeće godine.
-Na početku turnira nas je omeo umor, ali smo u završnici takmičenja uspeli da izađemo iz krize. Pokazali smo u poslednjim mečevima da možemo i da zaslužujemo olimpijsku vizu. Daćemo sve od sebe da već na sledećem kvalifikacionom turniru u Bugarskoj izbori plasman na OI u Londonu – rekao je Atanasijević novinarima u Japanu.
Selekcija Srbije je takmičenja Svetskom kupu završila na osmom mestu sa učinkom od pet pobeda i šest poraza. Na Svetskom kupu takmičilo se 12 ekipa, a prve tri su se plasirale na OI.
-Poslednjih nekoliko utakmica smo odigrali super. Možda bi se bolje adaptirali na uslove da smo došli ranije. Prve dve, tri utakmice nisu bile realna slika naših mogućnosti – rekao je Miloš Vemić.
On je rekao da je zadovoljan debijem za reprezentaciju na međunarodnom takmičenju.
-Ubeđen sam da ćemo igrati na OI, ovo je najbolja ekipa u Evropi. Imamo odličan spoj mladosti i iskustva i sjajnu atmosferu u timu. Ovo je moj prvi zvanični turnir u dresu reprezentacije i prestavlja krunu dosadašnje karijere – kazao je Vemić.
Sledeći, kontinentalni, kvalifikacioni turnir za OI igra se od 8. do 13. maja 2012. u Sofiji. Na turniru će učestvovati osam selekcija: Srbija, Bugarska, Italija, Nemačka, Finska, Španija, Slovenija i Slovačka.
Plasman na OI u Londonu izboriće samo pobednik ovog turnira.
U slučaju da se ni na tom turniru ne kvalifikuje za Igre, selekcija Srbije imaće još jednu šansu na turniru koji će se u junu igrati u Japanu ili nekoj od evropskih zemalja.
Povezana vest:  Kolaković: Najsigurnija igra u Svetskoj ligi ove godine