BM_kg_1Novi Sad domaćin turnira u odbojci na pesku

 

Novosadski „Štrand“, jedna od najlepših plaža na Dunavu, od sutra će biti domaćin prestižnog turnira u odbojci na pesku na kojem će učestvovate 64 ekipe iz 25 evropskih zemalja.

Organizatori takmičenja su Odbojkaški savez Srbije i kompanija „VIP mobajl“, a pokrovitelj Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Učesnici turnira, koji će trajati do 25. jula, boriće se za bodove na evropskoj i svetskoj rang listi, kao i vredne novčane nagrade koje je obezbedila kompanija mobilne telefonije. Direktno učešće obezbedilo je 16 timova, uključujući dva domaća i jedan koji je dobio „vajld kard“ organizatora. Za preostalih osam mesta boriće se 32 tima kroz kvalifikacije, tako da će se u finalu naći 24 ekipe.

Povezana vest:  SENIORI – 50. KUP SRBIJE 2014./2015., Subotičani eliminisali Ribnicu

Među majstorima odbojke na pesku iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Finske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Letonije, Holandije, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Švedske, Turske i Ukrajine naći će se i osam ekipa iz Srbije.

U glavnom turniru, na osnovu najvećeg broja bodova na CEV listi, nalaze se parovi Basta-Nikolić i Tešić- Mutapčija, dok će dueti Antonić-Galetin, Tatić-Radić, Ivanković-Mladenović, Galešev-Simeunović, Stanojčić- Marković i Aćić-Marić morati da se bore u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Aleksandar Boričić ugostio dr Arija Grasu u sedištu CEV u Luksemburgu

Prošlogodišnji „CEV Ćallenger“ okupio je u Novom Sadu 31 ekipu iz 17 evropekih država, a pobedio je letonski par Toms Smedins-Artis Caiks.

Turnir će biti otvoren sutra u 16 sati, ulaz je slobodan, a mečevi i zabavni program će trajati tokom čitavog dana.