loptaSVETSKA LIGA

Janić: Brazil je favorti, ali imamo šanse

 

Odbojkaški reprezentativci Srbije ocenili su danas da je Brazil favorit u predstojećoj utakmici završnog turnira Svetske lige i da će snažnom igrom pokušati da dođu do pozitivnog rezultata.

Odbojkaši Srbije u noći između četvrtka i petka igraju protiv Brazila, prvu utakmicu u Grupi E, na završnom turniru Svetske lige u Kordobi. Meč počinje u dva sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Odbojkaš Bojan Janić rekao je da je Brazil favorit, ali da njegovim saigračima ne treba poseban motiv u predstojećem meču.

Povezana vest:  KADETI – BALKANSKO PRVENSTVO 2013., Rumunija jedina neporažena u Odžaku

-Oni su favoriti i ulazimo rasterećeno u utakmicu. Želimo da vratimo našu igru koja je bila poljuljana na poslednjim mečevima. Ne treba nam motiv protiv Brazila, moramo da vratimo samopouzdanje – rekao je Janić.

-Nije bitno ako pobedimo ili izgubimo, šansu za prolaz u polufinale tražićemo protiv Argentine, a ako dobijemo Brazil – tim bolje. Imaju i oni mana – samo ih još nismo uočili, pošto nismo analizirali njihovu igru. Mislim da nisu nepobedivi i ako odigramo dobru partiju imamo šanse – dodao je on.

Povezana vest:  Odbojkašice Crvene zvezde u osmini finala Kupa CEV

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin rekao je da njegova ekipa mora od početka utakmice da „pritisne“ protivnika i pokuša da što bolje odigra meč.

-Dobro ih poznajemo, imamo negativan skor protiv njih, ali nemamo šta da izgubimo, imamo mlad tim. Moramo od početka da ih pritisnemo i pokušamo što bolje da odigramo meč. Brazil je potpuno drugačija ekipa kada igra pod pritiskom – rekao je Podraščanin.

Povezana vest:  OI LONDON 2012., Interkontinentalni turniri u Italiji, Nemačkoj i Japanu

-Može nam mnogo doneti ako rasterećeno uđemo u meč i pokušamo da diktiramo našu igru i naš tempo – dodao je srednji bloker reprezentacije Srbije.

Takmičenje na završnom turniru Svetske lige počinje večeras, prvom utakmicom na turniru između Italije i Rusije (22.30).