DAY_I_07Danas start kvalifikacija na drugom CEV Challenger turniru u Novom Sadu

 

CEV Challenger, jedan od najprestižnijih turnira Evropske odbojkaške konfederacije u odbojci na pesku za seniore, počeo je juče u Novom Sadu u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Novi Sad će do nedelje 25. jula, biti mesto okupljanja vrhunskih bičvolej igrača Evrope koji se na peščanim terenima na Štrandu bore za osvojanje turnira i bodove za rangiranje na listama Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Šest domaćih timova juče se nadmetalo za prolazak u kvafikacije kroz državnu kvotu: Galešev –Simeunović protiv Tatića – Radića (2:0), Ivanković – Mladenović protiv Aćića –Marića (2:1), Antonić – Galetin protiv Galeševa – Simeunovića (2:0) i Ivanković – Mladenović protiv Stanojčića – Markovića (2:1). U kvalifikacije su se plasirali timovi Antonić – Galetin i Ivanković -Mladenović. Oba meča dvojca Ivanković – Mladenović su bila neizvesna do samog kraja i igrana u tri seta, što već govori o jakoj konkurenciji među domaćim timovima na ovogodišnjem turniru.

Povezana vest:  Kolaković: Zadovoljan sam kako smo igrali sa Italijom

U današnjim kvalifikacionim mečevima, 24 tima će se takmičiti za preostalih 8 pozicija koje obezbeđuju učešće u glavnom turniru. Ukupno 16 mečeva igraće se na dva terena, tokom celog dana.

DAY_I_15Za titulu najboljih i vredne novčane nagrade iz ukupnog fonda od 12.000 evra koji je obezbedio Vip, nadmeće se čak 57 ekipa iz 25 zemalja: Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Finske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Letonije, Holandije, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Švajcarske, Slovačke, Švedske, Turske i Ukrajine. Njih 16 je, na osnovu bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije, već obezbedilo prolaz u glavni turnir, među kojima i srpski timovi Basta – Nikolić i Tešić – Mutapčija.

Povezana vest:  Juniori završili učešće na prvenstvu Evrope

Glavni turnir počinje sutra (petak) i biće završen u nedelju popodne polufinalnim i  finalnim mečevima, proglašenjem pobednika i svečanom dodelom pehara i novčanih nagrada.

Ulaz na tribine je slobodan za posetioce tokom svih dana turnira. I ove godine, organizatori su na veličanstvenim terenima postavljenim na novosadskoj plaži „Štrand“ obezbedili vrhunsku zabavu i brojna iznenađenja za posetioce.

Povezana vest:  XXV EP 2016., Prvakinje Evrope u A grupi sa Grčkom i Rumunijom