igor_kolakovic_kzn_argSVETSKA LIGA

Zaslužena pobeda Rusije

 

Odbojkaški reprezentativci Srbije ocenili su da je selekcija Rusija zasluženo ušla u finale završnog turnira Svetske lige i dodali da će dati sve od sebe da u meču za treće mesto osvoje medalju. Odbojkaši Srbije izgubili su sinoć u polufinalu završnog turnira Svetske lige u Kordobi od Rusije sa 3:0 u setovima (24:26, 15:25, 20:25) i tako propustili priliku da se treći put uzastopno plasiraju u finale. U drugom polufinalu Brazil je pobedio Kubu sa 3:1 (21:25, 25:19, 25:21, 25:20).

-Zasluženo smo izgubili, igrali smo bez servisa protiv ekipe koja odlično blokira i servira i ta dva elementa su donela prevagu. U prvom setu smo možda mogli da uradimo nešto više, ali oni su blokom i iz kontre osvajali poene. U nastavku su napravili poensku razliku i u potpunosti do kraja diktirali meč – rekao je reprezentativac Dragan Stanković.

Povezana vest:  SENIORI – 47. KUP SRBIJE – OSMINA FINALA, Partizan Termoelektro slavio u Zrenjaninu – žreb za četvrtfinale sutra

Srednji bloker reprezentacije Srbije Marko Podraščanin rekao je da njegova ekipa što pre mora da zaboravi polufinale protiv Rusije i okrene se meču za treće mesto protiv Kube.

-U poslednje vreme protiv Rusije ili pobeđujemo ili gubimo sa 3:0. Pobednika je odlučio prvi set, dobro smo se držali i mogli da povedemo, ali oni su dobro servirali, ne samo u toj deonici nego tokom celog meča. Moramo što pre da zaboravimo tu utakmicu, igramo za treće mesto i pokušaćemo da osvojimo medalju – rekao je on.

Povezana vest:  „SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE !“, Šesti sportsko – edukativni čas održan u Užicu

Selektor Srbije Igor Kolaković smatra da rezultat utakmice odgovara prikazanoj igri.

-U prvom setu smo imali neku nazanku igre, ali smo je definitivno izgubili posle toga. Rusi su sjajno blokirali i servirali i to nas je dotuklo, nismo našli novu energiju da probamo da se borimo protiv snage koju su oni pokazali. Kasnije je za njih sve bilo stvar rutine – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Nikolić: Nadam se da ćemo ovaj put namučiti Tur

-Nismo bili spremni za borbu do kraja, mislim da je rezultat adekvatan onome što su prikazale obe ekipe. Sutra je novi dan, nadam se da ćemo naći snage da se borimo i da se ne zadovoljimo time što smo došli među četiri najbolje ekipe, nego da probamo da igramo na pobedu – dodao je Kolaković.

Utakmica za treće mesto između Srbije i Kube igra se večeras od 22.30, dok je finale Brazil – Rusija na programu dva sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.