Igor_Lucic_i_Luka_Djordevic_Sabaudija_2010.VESLANJE

SVETSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Srpski dvojac bez kormilara šesti

 

Veslački reprezentativci Srbije Igor Lucić i Luka Đorđević zauzeli su šesto mesto u finalnoj trci dvojaca bez kormilara, dok je Ivana Filipović trijumfovala u B finalu, čime je zauzela sedmo mesto u ukupnom plasmanu skifistkinja, poslednjeg dana Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine, koje se održava u Brestu, Belorusija.

 

Naš dvojac bez kormilara je pružio svoj maksimum i izveslao finalnu trku u vremenu 6:55, 99. Igor Lucić i Luka Đorđević su prošlogodišnji juniorski prvaci sveta u ovoj disciplini, a ovogodišnje takmičenje u Brestu je njihov prvi nastup na Svetskim prvenstvima za seniore do 23 godine. Plasmanom u finale pokazali su da je ostvaren kontinuitet u kvalitetnom radu i postizanju vrhunskih rezultata na najvećim svetskim takmičenjima, a s obzirom na činjenicu da predstavljaju jednu od najmlađih posada koja je nastupila u današnjem finalu dvojaca bez kormilara, nema sumnje da će narednih godina predstavljati ozbiljne kandidate za osvajanje medalja u ovoj disciplini u konkurenciji seniora do 23 godine i da će nova takmičarska iskustva omogućiti još bolje nastupe i nove vrhunske rezultate.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Jovana Bogdanović stala u kvalifikacijama

 

Ivana Filipović je trijumfovala u B finalu skifistkinja, prešavši deonicu od 2000 metara u vremenu 8:15, 26. Ivana je odlično izveslala trku, izbila na prvo mesto odmah nakon starta, a na polovini trke je imala prednost od oko dužine čamca, što je bilo dovoljno za pobedu u malom finalu. Sedmo mesto na Svetskom prvenstvu predstavlja Ivanin najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a iskustvo stečeno na Prvenstvu u Belorusiji, svakako će doprineti u ostvarivanju još boljih rezultata naše mlade skifistkinje.

Povezana vest:  PLIVANJE, Lenđer, Silađi i Najdanovski u polufinalu EP

 

Nakon trijumfa na Svetskom juniorskom prvenstvu u Brivu, Francuska, Igor Lucić i Luka Đorđević su, u prvoj godini takmičenja u seniorskoj konkurenciji, uspeli da se plasiraju u finale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine, dok je Ivana Filipović, osvajanjem sedmog mesta, ostavarila najbolji plasman u svojoj karijeri, čime je ispunjen cilj postavljen pre puta u Brest. Nastup naših reprezentativaca u Belorusiji, dokaz je kvalitetnog rada sa mlađim selekcijama i predstavlja kontinuitet njihovih dobrih rezultata.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić, Šorak, Stjepanović i Najdanovski u finalu

 

Današnjim finalnim trkama završeno je Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Brestu, Belorusija, a naredna važna takmičenja koja očekuju našu veslačku reprezentaciju su Svetsko juniorsko prvenstvo u Račicama, Češka, 05.-08.08.2010, kao i Svetsko univerzitetsko prvenstvo, čiji je domaćin Segedin, u susednoj Mađarskoj, 13.-15.08.2010. godine.