igor_kolakovic_kzn_1SVETSKA LIGA

Kolaković: Izuzetno značajna medalja

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je osvajanje trećeg mesta na završnom turniru Svetske lige u Kordobi, velikim i izuzetno značajnim uspehom naše podmlađene selekcije.

-Sačuvali smo mirnoću i energiju za meč protiv Kube i zasluženo osvojili bronzanu medalju, koja potvrđuje da ovi mladi momci imaju talenat i znanje za najveće izazove na međunarodnoj sceni – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2010., Albanija poslednji rival u grupi

Strateg reprezentacije Srbije naglasio je značaj ovog uspeha za očuvanje kontinuiteta osvajanja medalja naše reprezentacije na prestižnim odbojkaškim smotrama.

-Ovaj tim ima dušu, bili smo protekla dva meseca kao porodica u kojoj je svako dao doprinos u skladu sa trenutnim mogućnostima. Bronzom u Kordobi krunisali smo težak rad u proteklom peridu – zaključio je Kolaković.

Povezana vest:  Srbija domaćin turnira II runde – rivali Turska, Češka i Francuska

Kapiten srpskog tima Bojan Janić istakao je da mu je ova medalja „najdraža u karijeri“.

-Zaslužili smo je mukotrpnim radom, povremeno osporavani i čestitam svim saigračima i stručnom štabu – poručio je Janić sa čijom se ocenom složio i primač Nikola Kovačević, dodavši da je „presrećan“.

Srednji bloker Dragan Stanković je ocenio da je naša selekcija na turniru u Kordobi postigla i više nego što se od nje očekivalao, dok je korektor Saša Starović pobedu okarakterisao „velikom“. -Ovo je velika pobeda, potvrda napornog rada i ispunjenje naših želja i cilja – zaključio je Starović.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP CEV 2014, Partizan Vizura posle trilera do minimalne pobede