Uzbudljivim finalnim utakmicama na Adi Ciganliji okončana je jubilarna deseta sezona Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2017 – koju tradicionalno organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije. Ekipe koje su ove godine ponele zlatnu titulu su Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić u muškoj i Marija Milošević i Milena Matić u ženskoj konkurenciji. Kompanija Huawei, koja i ove godine podržava takmičenje, pobednike je nagradila pametnim telefonima Huawei P10, zvaničnim uređajima sezone.

Povezana vest:  Marijana Boričić saopštila širi spisak igračica za SP u Tajlandu

Do šampionskog pehara u kategoriji momaka su stigli Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić, koji su u napetom završnom meču savladali Ivana Lozića i Aleksandra Gavrilova rezultatom 2:0 (21:10, 21:10). Treće mesto osvojili su Stefan Basta i Miljan Kiković, pobedivši Srđana Medana i Damjana Pušonjića sa 2:0 u setovima (23:21, 21:17). U ženskoj kategoriji, prvo mesto su odnele Marija Milošević i Milena Matić, trijumfom u meču protiv Gorane Mrđan i Aleksandre Aleksić 2:0 (21:18, 21:17). Bronzana titula pripala je Aleksandri Frajtović i Tijani Kostić nakon pobede nad Tatjanom Gemović i Milicom Vukobrat rezultatom 2:0 (21:16, 21:17).

Povezana vest:  SENIORI – HALKBANK BVA KUP 2011. – FINALNI TURNIR, Ribnica iz Kraljeva druga u Rumuniji

Ovog leta, spektakularne utakmice Vip Beach Masters turnira pratili su i navijači iz Loznice, Velikog Gradišta, Bača, Zrenjanina, Novog Sada, Sombora i Čajetine. Priliku da se oprobaju na pesku imali su i najmlađi, za koje su tradicionalno organizovane Vip Beach Masters škole odbojke.

Vip Beach Masters 2017 podržali su Huawei, Da Capo, Wiener Städtische osiguranje, Ada Ciganlija, kao i lokalne samouprave u kojima su se održali turniri, dok su medijsku podršku pružili: RTS, Sportski Žurnal, Gloria, Hello, Hej! magazin, TDI radio.

Povezana vest:  Ambasador Kube i predsednik Odbojkaške federacije Kube posetili OSS