skpromocija2JUNIORKE – XXII EP 2010.
OSS dovodi mladost Evrope u Zrenjanin i Nišu
Odbojkaški savez Srbije organizovao je danas u beogradskom „Sport Cafe-u“ zvaničnu promociju XXII Evropskog prvenstva za juniorke 2010. koje se od 02. – 13. septembra održava u Zrenjaninu i Nišu.
Promociji u „Sport Cafe-u“ prisustvovali su Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Goran Kreclović, pomoćnik ministra za sport i omladinu u Vladi Srbije, Vojislav Tabački, predsednik Sportskog saveza Zrenjanina.
Ovom prilikom predstavljeni su i zvanični promotori XXII EP 2010. Vladimir Grbić, proslavljeni reprezentativac, ali i koordinator i podpredsednik organizacionog odbora EP u Zrenjaninu, te seniorske reprezentativke Srbije, Maja Ognjenović, Jovana Brakočević i Brižitka Molnar.
U „Sport Cafe-u“ promovisan je i zvanični logo XXII EP 2010., autora Marijane Nedeljković, studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Aleksandar Boričić, predsednik OSS, poklonio je Mariji Nedeljković majicu sa znakom EP 2010.
Zrenjanin i Niš biće domaćini XXII EP 2010. u periodu od 02. – 13. septembra.
Otvaranje EP biće u Zrenjaninu, završnica će se odigrati u Nišu.
Juniorke Srbije će igrati u I grupi XXII EP 2010. u Nišu, protiv Holandije, Češke, Rusije, Slovenije i Belgije. U II grupi, u Zrenjaninu igraće Italija, Turska, Nemačka, Mađarska, Poljska i Slovačka. Plasman u polufinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe.
Povezana vest:  Ribnica izborila majstoricu u četvrtfinalu plej-ofa