odbojka_na_peskuZavršni turnir Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku
Finale Vip Beach Mastersa u Novom Sadu
Narednog vikenda na novosadskoj plaži Štrand održaće se finale Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2010, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Nakon turnira u Kragujevcu (18-20. jun) i Nišu (6-8. avgust), naši najbolji igrači i igračice bičvoleja odmeriće snage u Novom Sadu, u borbi za titulu nacionalnih šampiona za 2010. godinu.
Kvalifikacioni mečevi u muškoj konkurenciji biće na programu u četvrtak, 26. avgusta, dok će mečevi glavnog turnira biti igrani od petka, 27. avgusta, do nedelje, 29. avgusta, uz učešće 16 muških ekipa. Kvalifikacije za devojke su na programu u petak, a glavni turnir u kom će učestvovati 8 ženskih ekipa, na programu je u subotu 28. avgusta, zajedno sa večernjim polufinalnim duelima zakazanim u 18 i 19 časova. Polufinalni mečevi u muškoj konkurenciji počinju u nedelju, 29. avgusta u 10 časova, a meč za prvo mesto direktno će prenositi RTS na 2. programu od 15 časova.
Za prestižnu titulu šampiona i šampionki Srbije nadmetaće se timovi sa najviše sakupljenih bodova u generalnom plasmanu na sva tri turnira serije Vip Beach Masters 2010. Vodeći tim na tabeli u muškoj konkurenciji su pobednici prvog ovogodišnjeg VBM turnira u Kragujevcu Srđan Veckov i Davor Brčić sa 380 bodova, na drugoj poziciji se nalaze Jovan Šajnberger i Goran Marić sa 370 bodova, dok treću poziciji sa 250 bodova zauzimaju Siniša Antonić i Nikola Galetin. U ženskoj konkurenciji na šampionsku titulu pretenduju Nataša Borki i Tatjana Burmazović sa ubedljivih 370 bodova. Ukupan nagradni fond turnira u Novom Sadu iznosi 11.500 evra. Pobednicima turnira u muškoj konkurenciji pripašće ček na 1.800 evra, dok će pobednice biti nagrađene sa 1.300 evra.
S obzirom na sve veću popularnost odbojke na pesku u Srbiji, u finalu Vip Beach Mastersa očekuje se veliki broj ljubitelja sporta, koji će ovaj vrhunski sportski događaj pratiti sa tribina i iz ekskluzivne VIP lože. Kao i svake godine, ulaz na tribine je slobodan, a organizatori su se potrudili da posetiocima obezbede sjajnu celodnevnu zabavu na terenima i tribinama, uz nastupe igračica na pesku, interesantne nagradne igre i muziku DJ-a.
Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2010, otvoreno je turnirom u Kragujevcu (18-20.jun), za kojim je usledio turnir u Nišu (6-8. avgust), a sezona je upotpunjena i prestižnim CEV Challenger turnirom Evropske odbojkaške konfederacije u Novom Sadu (21- 25. jul) na kome su se Novosađani ponovo pokazali kao sjajni domaćini najboljim evropskim igračima bičvoleja.  Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira serije iznosi 46.500 evra – za tri turnira nacionalnog prvenstva po 11.500 evra, a za CEV Challenger 12.000 evra.
Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, Gradsko zelenilo Novi Sad i Sportski centar „Čair“, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, organizaciju turnira je podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).
Povezana vest:  Evropsko prvenstvo za juniorke od 3. do 12. septembra