Odbojkasi_Srbije_singapur_2010OI MLADI, SINGAPUR
Odbojkaši protiv Rusije za bronzanu medalju
Kadetska reprezentacija Srbije u odbojci nije uspela da obezbedi mesto u finalu Olimpijskih igara mladih, pa će se, posle poraza od Kube, sutra boriti za bronzanu medalju sa reprezentacijom Rusije.
Protiv Kube u polufinalu naši reprezentativci igrali su mnogo bolje nego dva dana ranije u meču sa Rusijom, ali na kraju rezultat je bio jednak – 3:0 za protivnika.
Kubanci su pobedili sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:22) za 80 minuta igre, a našem timu, pre svega u prvom i trećem setu nedostajalo je malo sreće da preokrenu rezultat u svoju korist – jedan dobar servis, jedan dobar smeč, bolji blok… U ekipi Kube u odlučujućim trenucima sve lopte išle su Vilfredu Leonu, koji već igra i za seniorski tim svoje zemlje, i on ih je obično posle visokog skoka lako realizovao (visina smeča mu je 355 santimetara), ali malo je nedostajlo da baš na Leonu naši naprave preokret u trećem setu. Prvo su ga visokim blokom uplašili, pa je želeo nižom loptom da razbije blok i pogodio je sajlu, a zatim je naš blok osvojio direktan poen posle njegovog smeča…
– Tada samo imali i kontru za 23. poen, ali je naš libero dodao loptu loše, preko mreže… Imali smo šansu, ali je nismo iskoristili. Čini mi se da nismo imali ni sreće jer su sudije dve sumnjive lopte u prvom i trećem setu, kada se rezultat lomio, presudile u korist protivnika. Mi smo došli u Singapur da osvojimo medalju. Sutra igramo meč za bronzu i nadam se da ćemo se radovati, samo ako momci ponove današnju igru  – rekao je trener Milan Đuričić.
Za sutrašnji meč biće spreman i Aleksa Brđović koji je u drugom setu danas lakše povredio skočni zglob, a prava senzacija desila se u drugom polufinalnom meču. Iako su, posle sjajne igre i pobede nad Srbijom, svi videli Rusiju u finalu – finalista je Argentina.
Argentinci su savladali Rusiju za samo 64 minuta sa 3:0 (25:10, 25:16, 25:19) i poslednjeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama mladih imaju priliku da se u finalu revanširaju Kubancima za poraz u grupi.
Isto to pokušaće da urade odbojkaši Srbije u borbi za treće mesto sa Rusijom.
Dvorana „Toa Pajo”. Gledalaca: 1.950. Sudije: Hulio Barbosa (Brazil) i Ibrahim al Tarifi (S. Arabija).
Srbija: Vladisavljev 1, Martinović 5, Živanović 3, Filipović 1, Brđović 3, Glavinić 1, Žarković 1, Stoilović 10, Pantić, Stanković, Jovanović, Katić 10.
Kuba: V. Leon 15, Gonzales, Aražo 1, H. Leon 2, Lamadrid 3, Garsija, Duran 13, Albo 6, Lojola 3, Perdomo 6.
Povezana vest:  Selektor Rusije Alekno napušta tim zbog problema sa srcem