Odbojkaški savez zadovoljan rezultatima i organizacijom

 

slobodan_milosevic_gensek_ossGeneralni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Slobodan Milošević rekao je da je zadovoljan rezultatima iz prošle godine, a kao veliki uspeh naveo je dobru organizaciju takmičenja u Srbiji.

-Organizovali smo kvalifikacije za dva Svetska prvenstva, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kvalifikacije za Evropsku ligu odbojkašica i završni turnir Svetske lige u Beogradskoj areni, koji je i proglašen za najbolje organizovani do sada – rekao je Milošević.

Odbojkaši Srbije su u avgustu, na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu izborili plasman na Svetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Italiji, dok su u julu u Subotici odbojkašice sa uspehom odigrale kvalifikacije za SP u Japanu. Takođe, OSS je krajem jula u Beogradskoj areni uspešno organizovao završni turnir Svetske lige, a finalnoj utakmici, u kojoj je Brazil pobedio Srbiju sa 3:2, prisustovalo je 22.680 gledalaca.

Povezana vest:  CEV – SPORTSKO – ORGANIZACIONA KOMISIJA, Sastanak u Beogradu

Milošević je istakao da su prošle godine sve odbojkaške selekcije Srbije odigrale rekordne 132 zvanične međunarodne utakmice i podsetio da je na velikim turnirima osvojeno mnogo medalja.

Muška kadetska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, kao i srebrnu na Evropskom šampionatu.

Kadetkinje su osvojile su po srebrnu medalju na Evropskom i Svetskom prvenstvu, zlatnu na Balkanskom šampionatu, dok je juniorska selekcija osvojila drugo mesto na Balkanskom šampionatu.

Povezana vest:  SENIORKE – III EVROPSKA LIGA 2011, Šampionski ples Srbije u Kladovu

Seniorke su osvojile Evropsku ligu i zauzele drugo mesto na Univerzijadi u Beogradu.

-Mislili smo da je 2008. rekordna, ali prošle godine su naše selekcije odigrale ukupno 132 međunarodne utakmice i osvojile su mnogo medalja. Kadeti i kadetkinje su osvojili medalje na svetskim i evropskim šampionatima, a najvrednija je zlatna sa SP za kadete – rekao je Milošević.

Povezana vest:  VINER LIGA,SENIORI, Radnički naneo prvi poraz Zvezdi

-Seniori su osvojili srebro u Svetskoj ligi, a seniorke trijumfovale u Evropskoj ligi i bile druge na Univerzijadi. Mnogo vremena bi nam trebalo da pobrojimo sve medalje – dodao je on.

Generalni sekretar OSS rekao je da je u 2010. godini organizaciono najznačajnije Evropsko prvenstvo za juniorke koje će se održati u Zrenjaninu i Nišu i dodao da se nada dobrim rezultatima.