srbija_seniori_trst_1SP ITALIJA 2010

 

Odbojkaši ponosni: Pravda je trijumfovala

 

Igrači i stručni štab srpske odbojkaške reprezentacije istakli su da su ponosni zbog večerašnje pobede nad Rusijom i plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, pre svega zato što su njihovi rivali kalkulisali kako bi u Srbiji dobili lakšeg rivala u borbi za mesto među četiri najbolja tima turnira.

-Sada sam najsrećniji čovek na planeti“, rekao je selektor Igor Kolaković na konferenciji za novinare posle večerašnje pobede od 3:1.

-Uspeli smo da u izvanrednoj i dugačkoj borbi pobedimo tako favorizovane Ruse, koji su baš želeli da igraju protiv nas, namerno izgubili od Španije, jer su mislili da smo lakši protivnik. I pre meča sam rekao da nećemo da bežimo, da ih čekamo – istakao je Kolaković.

Povezana vest:  SENIORI – 49. KUP SRBIJE 2013./2014. – ČETVRTFINALE, Partizan Vizura maksimalno protiv Kragujevčana

-Ima Boga, makar je (veliki) kao miš, ali ima ga – dodao je selektor misleći na neočekivan poraz Rusije od Španije, koji je po opštoj oceni bio nameran zarad lakšeg rasporeda u nastavku turnira.

Kapiten Nikola Grbić kazao je da ne može da rečima opiše koliko mu je drago zbog pobede nad Rusijom.

Povezana vest:  Dva meča suspenzije za Sanju Đurđević i 20 000 švajcarskih franaka kazne za OSS

-Najmanje zbog rezultata. Jer kada čujem da je neko namerno izgubio da bi došao u moju grupu, jer misli da će tako lakše dalje… E to meni malo smeta. I smetalo je svima nama i dalo nam snage i morala za ovu pobedu. Zbog toga sam ponosan, jer smo dokazali da kada kalkulišeš to mora da ti se obije o glavu – naglasio je Grbić.

Euforičan je bio i Bojan Janić, ali on nije zaboravio da podseti da borba za medalje još nije gotova.

-Užasno velika pobeda. Pravda je trijumfovala. Emocija sada imamo za izvoz. Ali najbitnije nam tek predstoji. Došli smo ovde jer želimo medalju, a ako budemo i dalje igrali sa ovakvom zalaganjem, ali i glavom, pametno, možemo daleko – kazao je Janić.

Povezana vest:  Partizan slavio na Banjici i smanjio prednost Zvezde

Selektor Rusije Danijele Banjoli čestitao je Srbiji na zasluženoj pobedi.

-Nismo mogli bolje, jer smo imali neke zdravstvene probleme, a napravili smo i previše grešaka. Zato nećemo igrati polufinale – rekao je Banjol, a vrlo slično mišljenje izneo je kapiten Rusije Sergej Makaraov.

-Nismo igrali dobro i nećemo biti na pobedničkom postolju – naveo je Makarov.