zvezda_klek_sumice_2

VINER LIGA, SENIORKE

Zvezda opet bolja od Tenta, Vizura ponovo nadigrala Dinamo

Vizura ponovo savladala Dinamo

Vizura – Dinamo Azotara 3:0 (25:20, 25:10, 28:26)

Dvorana: SC „Vizura” u Beogradu. Gledalaca 200. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Ljubomir Kovačević (Kraljevo). Trajanje meča: 77 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.

VIZURA: Radulović 1, Lazarević 17, Savić 8, Nikić 12, Radojičić 7, Klisura 14, Proković (libero), Čikiriz, Buša, Matić. Nisu igrale: Vukomanović, Nikolić. Trener: Branislav Moro.

DINAMO AZOTARA: Furtula 3, Sredić 3, Bezarević 11, Vulović 5, Kokanović 2, Trivunović 9, Možgon (libero), Vladisavljev, Sekulić 7, Divac, Bulajić. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Vizura je na samo korak od plasmana u finale plej-ofa. Ekipa Branislava Mora je po drugi put savladala Dinamo Azotaru u polufinalnoj seriji na domaćem terenu, pa ih od plasmana u finale deli samo još jedan trijumf. Naredni meč, kao i eventualni četvrti, biće igrani u Pančevu.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Kolaković: Četvrtfinale je najvažnije za nas

U prva dva seta gotovo da nije bilo dileme. Lako je Vizura dobila uvodni set, u drugom su se Novobeograđanke poigravale sa rivalom, koji je tada osvojio svega deset poena. Priliku da urade nešto više Pančevke su propustile u trećem periodu, koji je domaćin dobio na razliku – 28:26.

Crvena zvezda drugi put savladala TENT

Crvena zevzda – TENT 3:1 (25:17, 23:25, 25:21, 25:20)

Povezana vest:  Boričić: Spremamo drugačije Evropsko prvenstvo odbojkašica

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 150. Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Zorica Bjelić (Beograd). Trajanje meča: 96 minuta. Rezultat u seriji: 2:0

CRVENA ZVEZDA: Ninković 19, Živković 6, Malagurski 25, Bjelica 14, Stevanović 9, Kecman 7, Valčić (libero,), Pušić, Budrović, Rajić, Tomić, Medarević. Trener: Ratko Pavličević.

TENT: Perišić 5, Zlatić, Pilipović 11, Kostić 17, Puzović 13, Tešanović 7, Bašić 4, Mihajlović (libero), Dugić, Andrić, Jelić. Trener: Zorica Lazić.

Crvena zvezda je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena u prva dva meča polufinala plej-ofa protiv TENT-a. Beograđanke su do drugog trijumfa došle znatno teže nego što je to bio slučaj u prvom susretu, kad su posao rešile posle samo tri seta.

Povezana vest:  SP JAPAN, Srbija ubedljiva protiv Kostarike

Ovoga puta Obrenovčanke su imale snage da otkinu jedan set, a možda su mogle i nešto više. Ipak, propustile su gošće ogromnu prednost u trećem setu, vodile su tada sa 20:14, kasnije je bilo i 21:17, ali im to nije bilo dovoljno da povedu sa 2:1 u setovima.

Zvezda je uspela da osvoji osam poena u nizu i da preokrene, a potom u narednom periodu da mirno privede meč kraju. Doduše, i tada je TENT imao prednost u završnici, ovoga puta minimalnu (19:18), ali su i to izabranice Zorice Lazić prokockale.