nikola_grbicSP ITALIJA 2010

Odbojkaši Srbije žele u finale Svetskog prvenstva

 

Odbojkaški reprezentativci Srbije izjavili su danas da su zadovoljni pobedom protiv Rusije, na Svetskom prvenstvu u Italiji, ali da što pre treba zaboraviti tu utakmicu i dobro se pripremiti za polufinale i osvajanje medalje. Reprezentacija Srbije pobedila je u utorak Rusiju sa 3:1 i četvrti put uzastopno se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Kapiten Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa napravila odličan rezultat i da želi da osvoji jednu od medalja.

-Slegli su se utisci, napravili smo odličan rezultat, pobedili smo protivnika koji je po kvalitetu i priči nagoveštavao zlatnu medalju. Uradili smo veliku stvar, pogotovo jer je bilo namernog kalkulisanja da bi se izbegli neki protivnici, kako bi se došlo u našu grupu. Ovaj rezultat nije samo veliki sportskom smislu, nego i moralnom – rekao je Grbić.

Povezana vest:  SENIORKE – XXIX EP 2015., Srbija nosilac grupe na EP 2015.

-Naša priča se nije završila. Treba da se okrenemo narednoj utakmici, narednom protivniku, jer je to jedini način da dođemo do medalje – dodao je kapiten Srbije.

Srbija će u subotu u polufinalu igrati protiv pobednika meča Kube i Bugarske, koji se igra danas, a bloker Marko Podraščanin smatra da Srbija ima veliku šansu da se plasira u finale.

-Osećamo se vrlo dobro, pogotovo posle pobede protiv Rusije. Hteli su da igraju protiv nas, nameštali, proradio je imat i zahvaljujući njima imali smo jači motiv. Sada imamo vremena za odmor, ostale su nam dve utakmice, znamo da svaka donosi mnogo – rekao je Podraščanin.

Povezana vest:  KADETI EYOF 2011, Kadeti sutra putuju u Tursku – u ponedeljak na otvaranju protiv domaćina

-Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za polufinale, Kubance ili Bugare, i da ćemo pobediti. Imamo veliku šansu, možemo da igramo dobro i protiv jednih i protiv drugih, možemo da pobedimo i uđemo u

finale – dodao je on.

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da njegova ekipa mora što pre da zaboravi utakmicu protiv Rusije i dobro se odmori i pripremi za predstojeći meč.

-Moramo što pre da zaboravimo meč protiv Rusije, danas imamo prvi slobodan dan na Svetskom prvenstvu i iskoristićemo ga za odmor. Ono što sledi je najvažnije za nas – polufinale. Videćemo protiv koga ćemo igrati, imamo dovoljno informacija o potencijalnim protivnicima, znatno više o Kubancima. U Rimu ćemo imati par treninga pred meč, nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo – rekao je on.

Povezana vest:  Pobeda kadeta Srbije protiv Grčke

Bloker reprezentacije Srbije Dragan Stanković smatra da njegova ekipa može da pobedi svakog protivnika, ako angažovano i koncentrisano uđe u meč.

-Ostvarili smo veliku pobedu, bez obzira što su Rusi bili favoriti za osvajanje medalje. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakog protivnika ukoliko uđemo spremno i koncentrisano u meč. Najvažnije je da spustimo loptu i spremimo se za polufinale – rekao je on.

-Čekamo protivnika, bićemo u prednosti jer ćemo imati dan odmora više. Nadam se da ćemo polufinalnu utakmicu dočekati spremni i da ćemo dati maksimum kao protiv Rusije, kako bismo ušli u željeno finale – rekao je Stanković.