srbija_seniori_trst_1SP ITALIJA 2010

Janić, Nikić i Kovačević složni: Imamo igru za finale

 

Odbojkaški reprezentativci Srbije Bojan Janić, Nikola Kovačević i Miloš Nikić složili su se danas da ih u polufinalu Mondijala, u subotu u Rimu, očekuje težak meč protiv Kube, ali tvrde da naša ekipa ima igru za plasman u finale.

-Igramo sve življe i silovitije. Ubeđen sam da će borba za finale sa Kubancima biti najteža do sada – shodno ulogu, ali verujem u pobedu. Poznajemo ih dobro, snaga kubanskog tima je neosporna, no i mi imamo svoje adute i videćemo koji će presuditi – ocenio je primač Janić.

Povezana vest:  SENIORKE – VI SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2012, Rabita Baku u polufinalu

Prema njegovoj oceni, atmosfera u timu je odlična i uslovi u Rimu „u skladu sa važnošću takmičenja“.

-Kompletan doživljaj je izvanredan. Prvi deo cilja smo ostvarili, verujem da možemo i do medalje – poručio je Janić.

Da je Srbija zasluženo u polufinalu Mondijala tvrdi i Nikić, uz konstataciju da je ovo jedan od najvećih uspeha podmalađenog tima „plavih“.

Povezana vest:  Izložba skulpture lopte i slike posvećena Prvenstvu Evrope za seniorke

-Protivnik u polufinalu je tradicionalno neugodan rival. Predstoji nam žestoka borba, očekujem da će se završiti našim prolazom u finale – naveo je Nikić.

Ništa manje uveren u pobedu Srbije nije ni primač Kovačević. „Iskusniji smo od Kubanaca i u tome vidim našu prednost pred borbu za finale šampioanata sveta“, smatra Kovačević. Utakmica Srbija – Kuba igra se u subotu od 17 časova u Rimu, dok se u drugom polufinalnom duelu od 21 sat sastaju Italija i Brazil.

Povezana vest:  XI SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2014., Za titulu Zenit – Kruzeiro