ana_ivanovic_polufinale_rimWTA PEKING

Ana i dalje bez izgubljenog seta, na redu Voznjacki

 

U osmini finala turnira u Pekingu Ana Ivanović je posle velike borbe savladala Ruskinju Jelenu Dementijevu rezultatom 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), a naredna protivnica biće joj Dankinja Karolina Voznjacki, koja će od ponedeljka biti prva teniserka sveta.

-Bilo je lepo biti akter ovog meča. Odigrale smo nekoliko veličanstvenih poena i mislim da sam odradila izvanredan posao agresivnim pristupom. Slala sam snažne i duboke udarce i što je najvažnije veoma malo sam grešila – rekla je Ivanović posle druge uzastopne pobede protiv Dementijeve u ovoj sezoni.

Povezana vest:  OI 2012, Dubl Ivanović - Jovanovski za Olimpijske igre u Londonu

Srpska teniserka je u prvom setu vodila 5:2 i propustila priliku da ranije okonča taj deo igre, ali je uprkos tome veoma zadovoljna, jer je odlično odigrala pod pritiskom.

-Prvi set sam mogla brže da dobijem, ali mi pobeda u dva taj brejka protiv tako kvalitetne protivnice pruža posebno zadovoljstvo. Posebno me raduje što sam dobro servirala, što je posebno važno bilo u taj brejkovima – rekla je Ana, koja još nije izgubila set na ovom turniru.

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Đoković 2, Tipsarević 34, Troicki 56.

Srpska teniserka je dodala da je veoma zadovoljna što je dobila priliku da u narednom meču igra protiv od danas prve teniserke sveta Voznjacki.

Njih dve do sada su se sastajale dva puta i oba duela Ivanović je rešila u svoju korist. Oba meča odigrana su pre dve godine, na Australija openu i Rolan Garosu.

Povezana vest:  Ivanović razočarana ranom eliminacijom

Duel između Ivanović i Voznjacki na programu je u petak oko 10,30 časova po nasem vremenu.