natasa_krsmanovicSP JAPAN 2010

Optimizam uoči meča sa Kostarikom

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije s optimizmom očekuje utakmicu protiv Kostarike na prvenstvu sveta u Japanu, na kojem će od 29. oktobra do 4. novembra braniti srebrnu medalju.

Srednji bloker Nataša Krsmanović izjavila je da ne treba potceniti selekciju Kostarike koja je prvi protivnik našeg tima na šampionatu sveta.

-Nadam se pobedi, iako pretpostavljam da se radi o dobroj ekipi – izjavila je Krsmanović i dodala da je u ovom renutku više brine meč sa Poljskom.

Povezana vest:  Vizura, Vojvodina NS Seme i još 29 igračica i igrača i 5 sudija iz Srbije u Deniz bank Ligi šampiona 2016.

TehniČar Ana Antonijević takođe je poručila da protiv svakog protivnika, pa i protiv relativno lakog kakav je Kostarika, treba igrati ozbiljno.

-Mesecima smo se pripremale za ovaj šampionat i zato svakoj utakmici treba da priđemo maksimalno ozbiljno – rekla je Antonijević.

Optimista uoči utakmice sa Kostarikom je i primač Jasna Majstorović.

-Mislim da ćemo i ovog puta u Japanu opravdati očekivanja. Naporno smo radile i čini mi se da je atmosfera u našem timu ista ona koja je vladala kada smo osvojile srebro – istakla je Majstrorović.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – EP 2015. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 18 GODINA, Sjajne Tijana Basić i Irena Drobnjak nastavljaju takmičenje u borbi za polufinale

Ona je napomenula da će prva utakmica bez sumnje biti „među lakšima na šampionatu“, ali da protivnika sigurno ne treba potceniti.

-Među igračicama vlada pozitivna trema i nadam se da ćemo završiti prvi deo takmičenja kao prve u grupi i da ćemo uspeti da uđemo u polufinale – rekla je Majstorović.

Srednji bloker Milena Rašić istakla je da bi „bilo glupo baciti u vodu“ sav trud uložen proteklih meseci u pripreme za odbranu srebrne medalje.

Povezana vest:  KADETI, XII SP 2011, Kadeti Srbije u D grupi sa Iranom, Portoriko i Španijom u Bahija Blanki

-Ne poznajemo dobro Kostariku, ali imamo vremena da pogledamo video snimak i proučimo njihovu igru, kako bismo spremno dočekale sutrašnji meč – rekla je Rašić.

Utakmica Srbija – Kostarika na programu je sutra od osam časova po našem vremenu.