partizan_6VINER LIGA, SENIORI

Šampionska igra Partizana, Lisinac za drugi trijumf Kraljevčana

Ribnica – Klek Srbijašume 3:0 (25:21, 25:14, 25:23)

Hala sportova „Kraljevo”. Gledalaca: 300. Sudije: Aleksandar Petrović (Užice) i Vladimir Simonović (Kragujevac). Trajanje meča: 70 minuta.

RIBNICA: Lisinac 15, Pejović 2, Bićanin 4, Milovanović 7, Nikolov 5, Radović 17, Janković (libero), Ljaftov, Debeljak, Veljović 1, Janićijević, Okošanović. Trener: Boško Mačužić.

KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 1, Z. Ateljević 3, M. Ateljević 21, Ivković 3, Providžalo 4, Petrović 2, Slavnić (libero), Crnjanski 7, Košovljanović, Tanović 1, Nikolić 3, Trišić. Trener: Milorad Kijac.

Ribnica je ostvarila drugu prvenstvenu pobedu, a prvu pred svojim navijačima protiv Kleka. Iako je strateg Kraljevčana Boško Mačužić posle meča bio nezadovoljan igrom svojih pulena u odnosu na prethodna dva susreta, partija Musketara bila je izvanredna.

Kockao se strateg domaćih i u tom kockanju dobio, postavio je srednjeg blokera i juniorskog reprezentativca, Srećka Lisinca, na poziciju primača servisa, a to se u ovom susretu pokazalo kao dobitna kombinacija. Dvometraš je bio nerešiva enigma za goste iz Kleka koji u prvom setu nisu ni jednom bili u prilici da ostvare vođstvo niti da dođu do izjednačenja.

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE, NIS Spartak prvi učesnik Finalnog turnira

U drugom setu na terenu je postojao samo jedan tim, Ribnica se prosto poigravala sa potpuno zbunjenom i indisponiranom četom Milorada Kijca. Prava borba viđena je u trećem setu. Kraljevčani su se malo opustili, a gosti to iskoristili.

Miloš Ateljević je bio nezaustavljiv u napadu, dobri su bili Tomić i Crnjanski i Klek je u ovom periodu igre vodio sve do 13:9. Tada je trener Ribnice Mačužić zatražio tajm-aut i na parket umesto kapitena Bićanina poslao drugog tehničara Veljovića. Usledio je veliki rezultatski preokret, Ribnica je na drugom tehnikom tajm-autu vodila 16:15 a onda rutinski stigla do maksimalne pobede.

Partizan Termoelektro – Mladi radnik 3:0 (25:22, 25:14, 25:18)

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Užičanke otkinule bod Zvezdi, Dinamo slavio u Lazarevcu

Dvorana: „Šumice”. Gledalaca: 250. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Dušan Španović (Novi Sad). Trajanje meča: 74 minuta.

PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić 13, Pešut 3, Brđović 2, Nikolić 12, Mijailović 17, LJubičić 6, Ilić (libero), Žarković, Bulatović, Popović, Samardžić, Jokanović. Trener: Milan Đuričić.

MLADI RADNIK: Duduj 7, Munćan 4, Kostić, Vasić 9, P. Petrović 9, Šormaz 1, Peković (libero), Marinković 1, Vladisavljev, Vulović 1, Šljivančanin, N. Petrović. Trener: Dragan Bonić

U derbi meču četvrtog kola Partizan je za samo 74 minuta preslišao Mladi radnik i naneo mu prvi ovosezonski poraz. Umesto da odigraju rasterećeno, Požarevljani kao da su jedva čekali da se susret završi. Njihov otpor, ako ga je uopšte i bilo, trajao je samo do 12:12 u prvom setu.

Čim su gosti načinili tri vezane greške Partizan se „odlepio“ (16:13), a kad je na servis stao Minić otišao je šampion na bezbednih „plus šest“ (19:13). Ispostavilo se da je to bilo nedostižno, iako je Mladi radnik u završnici spasio dve od četiri vezane set lopte.

Povezana vest:  JUNIORKE – XXII EP 2010., Niš spremno dočekuje najbolje selekcije Evrope

Neizvesnost je prekinuo Ljubičić – 25:22. Požarevljani su i dobro prošli, s obzirom da su načinili 11 grešaka, a imali su očajan prijem i samo jednog donekle raspoloženog igrača, kapitena Nikolu Vasića.

Potpuno bezvoljno su Požarevljani izgledali u drugom periodu, a Partizan je to znalački koristio. Imao je Minić serije servisa kao nedavno Huantorena u Šumicama, pa su upravo tada crno-beli obezbedili veliku zalihu poena (10:3). Do kraja seta domaćin je samo uvećavao razliku do konačnih 25:14.

Iako su odigrali nešto lošije u trećem setu, crno-beli su posao lako priveli kraju. Blok Brđovića, pa kontra Mijailovića, nešto kasnije i blok Minića raspršili su sve nade gostiju (16:11). Nešto kasnije kapiten Mijalović je iskoristio treću meč loptu – 25:18.