dragana_marinkovicSP JAPAN 2010

Odbojkašice Srbije pobedile i Alžir

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Alžir sa 3:0 u setovima (25:15, 25:12, 25:21), u utakmici četvrtog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu i ostvarila četvrtu pobedu na turniru. Meč je trajao 67 minuta, u ekipi Srbije po 10 poena postigle su Sanja Malagurski i Dragana Marinković, dok je u timu Alžira Zohra Bensalem postigla osam poena.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2014. Nova pobeda srpskih odbojkašica

Srbija je tako ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu na turniru, dok je Alžir zabeležio četvrti poraz. Odbojkašice Srbije su od početka meča preuzele konrolu, povele u prvom setu sa 15:10 i posle dobre igre Jovane Brakočević u završnici lako osvojile prvi set. Alžir je na početku drugog seta prikazao nešto bolju igru, došao na poen zaostatka (7:8), ali se Srbija „odlepila“ na 15:8 dobrom igrom Milene Rašić, ali i dobrim servisima Jovane Vesović i ubedljivo osvojila i drugi set.

Povezana vest:  Tri srpska tima na Satelitu u Vaduzu

Odbojkašice Srbije su nešto sporije počele treći set, što je Alžir iskoristio i na prvi tehnički tajm-aut otišao sa 8:4, a ubrzo su Alžirke povele i sa 12:6. Ali, izabranice Zorana Terzića su se nakon toga probudile i najviše zahvaljujući Sanji Malagurski preokrenule na 14:13 i sačuvale prednost do kraja meča. Malagurski je svih 10 poena postigla u trećem setu.

Povezana vest:  Kecman: Da ponovimo igru iz Beograda

Odbojkašice Srbije sutra od 10 sati igraju sa Japanom, utakmicu za prvo mesto u Grupi A.