nba_novi_logoNBA VESTI

Čikago pobedio Portland uz 40 poena Luola Denga

 

Košarkaši Čikaga pobedili su u noći između ponedeljka i utorka Portland sa 110:98 i naneli mu prvi poraz u sezoni. Najzaslužniji za pobedu Bulsa bio je Luol Deng sa 40 poena, što je njegov rekord karijere, a imao je još četiri skoka i dve asistencije. On je u prvoj i trećoj četvrtini postigao po 16 poena, a uz šut na utakmici 14/19.

Povezana vest:  Stojaković izabran u idealnu petorku Sakramenta

Bulsi su u prvoj četvrtini stekli 11 poena prednosti, a Portland tokom meča nije ozbiljno zapretio, pošto je u jednom trenutku samo uspeo da smanji samo sedam poena zaostatka. Pobedi Bulsa doprineo je i Derek Rouz sa 16 poena i 12 asistencija.

U poraženoj ekipi Lamarkus Oldridž bio je najefikasnji sa 33 poena I devet skokova, a Brendon Roj dodao je 17 poena.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE NA ZLATIBORU, Vrućine ne smanjuju intezitet treninga

Košarkaši San Antonija pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 97:88 I ostvatrili 17. uzastopnu pobedu u međusobnim duelima. Sparse je predvodio Toni Parker sa 19 poena i devet asistencija, a Ričard Džeferson dodao je 18. Najefikasniji u Klipersima, koji su zabeležili četvrti uzastopni poraz u sezoni, bio je Erik Gordon sa 23 poena i 11 asistencija. Klipersi su pobedili Sparse samo jednom u poslednjih 26 međusobnih duela.

Povezana vest:  Vujošević: Mega je treća snaga u srpskoj košarci

Sakramento je pobedio Toronto sa 111:108. Najzaslužniji za pobedu Kingsa bio je Tajrik Evans sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Beno Udrih dodao je 17 poena. U timu Repotorsa Andrea Barnjani bio je najefikasniji sa 28 poena, a četiri manje postigao je Demar Derozan. Sakramento je prvi put poveo sredinom četvrte četvrtine, „trojkom“ Omrija Kaspija i prednost je sačuvao do kraja utakmice.