zoran_terzicSP JAPAN 2010

Terzić: Meč protiv Alžira malo bolji trening

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je današnja utakmica protiv Alžira na Svetskom prvenstvu u Japanu njegovoj ekipi poslužila kao malo bolji trening. Odbojkašice Srbije pobedile su danas Alžir sa 3:0 u setovima i ostvarile četvrtu pobedu na Svetskom prvenstvu.

Srbija će sutra od 10 sati igrati protiv domaćina turnira Japana, za prvo mesto u Grupi A.

-Bolje da je bila teža utakmica. Alžirke su u nekim trenucima igrale bolje nego što smo očekivali, pogotovo u odbrani, tako da smo imali malo bolji trening – rekao je Terzić.

Povezana vest:  51. KUP SRBIJE 2015./2016., Osmina finala Kupa za odbojkaše naredne sedmice: tri meča u utorak, četiri u sredu i jedan u četvrtak

-Sve igračice su pružile 50 odsto svojih mogućnosti, sigurno je da ne može da se igra punom snagom protiv ovakvog protivnika, ali plašim se da nam se to malo ne olupa o glavu. Treba nam jača utakmica i više adrenalina u terenu, a ne da za to čekamo meč sa Japanom – dodao je on.

Kapiten Srbije Jelena Nikolić rekla je da njena ekipa nije odigrala najbolje što može i da je nešto snažniji otpor Alžira koristio kao priprema za sutrašnji meč sa Japanom.

Povezana vest:  Senori Srbije u utorak počinju pripreme za Ligu nacija

-Odigrale su bolje nego što smo očekivali, poeni su duže trajali I to će nam koristiti za sutrašnju utakmicu. Nismo odigrale našu najbolju odbojku, ali najvažnije je da prenesemo maksimalan broj bodova u drugu fazu takmičenja. Sigurna sam da ćemo protiv Japana igrati bolje – rekla je Nikolićeva.

Dragana Marinković odigrala je prvu utakmicu za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu.

-Bila sam malo uzbuđena zbog debija, ali Alžir je najslabija ekipa u našoj grupi pa nisam imala preveliku tremu. Nema više utakmica u kojima možemo dopustiti sebi da predahnemo, sada dolazi Japan, a posle toga drugi deo takmičenja. Naša igra će doći do izražaja protiv jačih ekipa – rekla je ona.

Povezana vest:  Đovani Gvideti predstavljen u Beogradu

Reprezentativka Srbije Jovana Brakočević rekla je da je njena ekipa ušla opušteno u utakmicu sa Alžirom, ali da je pobeda najvažnija.

-Nismo ušle potcenjivački u meč sa Alžirom, već previše opušteno, možda smo malo ‘razvukle’ utakmicu, ali najbitnija je pobeda. Već smo se okrenule utakmici protiv Japana, to nam je prioritet, pošto time treba da krunišemo prvu fazu – rekla je Brakočevićeva.